Melkchocoladelepels (om chocolademelk te maken)

Melkchocoladelepels (om chocolademelk te maken)

Ik vond het erg lastig om te bepalen welk artikel ik vandaag online zou zetten. Alle winkels zijn gesloten en de gerechten voor het kerstdiner zijn bepaald en in huis gehaald. Een kerstrecept plaatsen heeft daarom weinig zin.

Daarom een receptidee: melkchocoladelepels om zelf chocolademelk mee te maken! Hoe leuk is dat! Waarschijnlijk heb je alles in huis om direct aan de slag te gaan (mocht je je vandaag vervelen ;)). Anders is het alvast een leuk idee voor morgen, overmorgen, volgende week of volgende maand. De winter is immers net begonnen en warme chocolademelk mag niet ontbreken!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 8 chocoladelepels.

Ingrediënten

  • 250 g melkchocolade (ik gebruikte mijn voorraad melkchocoladeletters die overbleven na Sinterklaas)

Eventueel voor decoratie:

  • Gekleurde sprinkles, kleine marshmallows, of voor de durfallen gedroogde chilivlokken of cayennepeper

Verder nodig

  • 8 kleine amuseglaasje, bij voorkeur van plastic zodat je ze kan breken als de chocolade er na het opstijven niet gemakkelijk uitkomt. Zorg dat de glaasjes hoog genoeg zijn, zodat de lepel niet om kan vallen.
  • 8 houten lepels die in de glaasjes passen (ik gebruikte amuseglaasjes en houten lepels van Xenos), zonnebloemolie om vormpjes in te vetten

Bereiding
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-marie. Vet de vormpjes in met zonnebloemolie. Giet de chocolade in de de vormpjes. Schud even heen en weer om de bovenkant glad te maken. Zet de houten lepels in de vormpjes en laat circa 20 minuten afkoelen.

Kun je geen hoge amuseglaasjes of vormpjes vinden? Je kunt ook siliconen bonbonvormpjes gebruiken en de lepel er pas inzetten als de chocolade iets is opgesteven. Past de lepel niet in de vorm. Gebruik dan een rietje of een roerstaafje.

Bestrooi met de decoratie en laat verder opstijven. Als de chocolade volledig gestold is kun je de chocoladelepels voorzichtig uit de vorm halen. Lukt dit niet, dan zul je de vormpjes moeten breken.

Bewaar de chocoladelepels liever niet in de koelkast, de chocolade kan dan dof worden, of wit uitslaan.

Melkchocoladelepels (om chocolademelk te maken) Melkchocoladelepels (om chocolademelk te maken)

Verpakt in een transparant of gekleurd cellofaanfolie zijn deze chocoladelepels het perfecte cadeau om weg te geven.

Enjoy!

Tip

Je kunt eindeloos varieëren met deze chocoladelepels. Zo kun je gekleurde laagjes maken door verschillende soorten chocolade te gebruiken (wit, puur, melk, praliné enz.). Ook kun je de chocolade een extra smaakje geven door bijv. een scheutje koffiesiroop, of likeur aan de gesmolten chocolade toe te voegen.

Geen categorie, Herfstrecepten, Kinderrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Drankrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Sarah

    Super leuk idee! Zouden dit als doopsuiker voor de kindjes willen maken… Blijft zo een spoon lang goed?

    1. Ja hoor, je kunt ze zeker een week bewaren.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde