Noedelsoep met verse groenten

Dochterlief is dol op noedelsoep. Niet de home made variant helaas. Nee, zo’n zakje instantnoedels met een zakje kruidenpoeder (zout) waar je alleen heet water aan hoeft toe te voegen. Het liefst eet mevrouw de chicken flavour variant. Het woord flavour zegt al genoeg. Jakkes. Geen kip te bekennen en vol e-nummers. Ik zag het dus als mijn taak om hier een zelfgemaakte, gezonde variant van te maken. Deze noedelsoep gemaakt van kippenbouillon met verse groenten zoals wortel, prei en doperwten kreeg gelukkig de goedkeuring van onze kleine fijnproever. Pffffieuw!

PS De kippenbouillon maak ik van een bouillontablet. Daar zijn verschillende soorten van maar de meesten bevatten veel zout, e-nummers en palmvet. Vind je dat een probleem dan zijn er alternatieven. Knorr heeft bijvoorbeeld bouillonblokjes Zero Salt met uitsluitend plantaardige ingrediënten en zonder e-nummers, of nog beter, je maakt de kippenbouillon zelf. Zie ook onderstaande tip voor een vega variant.

 

Themarecepten, Wereldgerechten, Oosterse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Soeprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde