Ingrediënten

  • 75 g ongezouten roomboter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 75 g bloem
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon (kippenbouillon kan eventueel ook)
  • 200 g paddestoelen mix, schoongeborsteld en grof gehakt (houd een paar hele exemplaren achter voor garnering)
  • 200 g witte champignons, schoongeborsteld en grof gehakt
  • 100 ml room
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt

 

Bereiding

Smelt de boter op laag vuur in een ruime kook- of soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de bloem toe en bak op laag tot middelhoog vuur al roerend 5 tot 8 minuten mee om de bloem te laten garen.

Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur wat lager en kook zachtjes verder tot de soep mooi gebonden en glad is. Voeg de champignons en room toe en kook nog 10 minuten zachtjes mee, tot de champignons zacht zijn.

Roer de helft van de peterselie door de soep en warm kort mee. Schep de soep in kommen en garneer met de overige peterselie.

Paddestoelensoep

Paddestoelensoep

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin