Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Deze romige paddestoelensoep is samen met pompoensoep een van mijn favoriete herfstsoepen. Het is een heel eenvoudig recept om te maken met een chefwaardig resultaat!
Menu, Seizoen, Vegetarisch, Snel, Herfstrecepten, Eenpansgerechten, Budget, Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Smelt de boter op laag vuur in een ruime kook- of soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de bloem toe en bak op laag tot middelhoog vuur al roerend 5 tot 8 minuten mee om de bloem te laten garen.
Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur wat lager en kook zachtjes verder tot de soep mooi gebonden en glad is. Voeg de paddestoelen mix, champignons en room toe en kook nog 10 minuten zachtjes mee, tot de paddestoelen en champignons zacht zijn.
Roer de helft van de peterselie door de soep en warm kort mee. Schep de soep in kommen en garneer met de overige peterselie.
om 14:56
Moet deze.soep nog gepureerd worden?
om 09:51
Dat hoeft niet Linda maar kan wel als je dat lekkerder vindt.
om 12:27
Hij was heerlijk !!!! 😋👌
om 17:00
Paddestoelen bouillon: is dat te koop? Of zelf maken?
om 17:12
Ik koop altijd paddestoelbouillontabletten bij Jumbo of AH. Die hebben ze zowieso.
om 09:03
Helder, dank je wel
om 10:16
Wanneer gaat de paddenstoelenmix in de pan? Moet het geheel nog gepureer worden? Op de foto lijkt dat namelijk wel te zijn gedaan….
om 14:10
Hoi Saskia, de paddestoelen moet grof gehakt worden net als de champignons. Zie de tekst bij ingrediënten. De paddestoelen mix mag tegelijk met de champignons worden toegevoegd. Ik heb het erbij gezet. Dankjewel voor je reactie!