Ingrediënten

  • 3 afbakbroodjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 2 eetrijpe tomaten
  • Extra vierge olijfolie
  • Fleur de sel (zeezout uit de molen kan ook, maar fleur de sel is lekkerder)
  • Takje verse basilicum of peterselie, fijngehakt
  • Zwarte peper uit de molen

Verder nodig

  • Keukenmachine met hakmes
  • Grillpan of grillapparaat

 

Bereiding

Verwarm de grillpan of het grillapparaat (je kunt de broodjes natuurlijk ook buiten op de barbecue grillen). Snijd de broodjes open en leg ze met de opengesneden kant naar beneden op de grillplaat. Grill tot ze goudbruine grillstrepen hebben. Wrijf de opengesneden kant van de broodjes in met een gehalveerd knoflookteentje, zo krijgen ze een subtiele knoflooksmaak.

Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de keukenmachine. Maal ze fijn tot moes. Doe de tomatenmoes in een kom en breng op smaak met een scheutje olijfolie en een snufje fleur de sel. Wrijf de fleur de sel eerst even fijn tussen je vingers voordat je hem toevoegt.

Schep op elk broodje een beetje tomatenmoes. Bestrooi met verse basilicum of peterselie en wat peper uit de molen.

Pan con tomate

Pan con tomate

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin