Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Weleens brood met een tomatenprutje op? Of de Italiaanse bruschetta met tomaat? Pan con tomate is de Spaanse variant van brood met tomaat. Heerlijk als voorgerecht of borrelhapje.
Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Seizoen, Barbecuerecepten, Spaanse recepten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Lunch, Voorgerecht, Voor bij de borrel
Verwarm de grillpan of het grillapparaat (je kunt de broodjes natuurlijk ook buiten op de barbecue grillen). Snijd de broodjes open en leg ze met de opengesneden kant naar beneden op de grillplaat. Grill tot ze goudbruine grillstrepen hebben. Wrijf de opengesneden kant van de broodjes in met een gehalveerd knoflookteentje, zo krijgen ze een subtiele knoflooksmaak.
Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de keukenmachine. Maal ze fijn tot moes. Doe de tomatenmoes in een kom en breng op smaak met een scheutje olijfolie en een snufje fleur de sel. Wrijf de fleur de sel eerst even fijn tussen je vingers voordat je hem toevoegt.
Schep op elk broodje een beetje tomatenmoes. Bestrooi met verse basilicum of peterselie en wat peper uit de molen.
Verdeel je liefde