Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Restje oud brood over? Niet weggooien! Deze Italiaanse pangritata is de ideale kliekjesverwerker voor oud brood! In Italië gebruiken ze pangritata als krokante broodkruim topping om over gerechten te strooien. Ze noemen het ook wel Poor Man’s Parmesan omdat het een goedkoper alternatief is voor Parmezaan. Lekker om over pasta of soep te strooien! 

Basisrecepten, Wereldgerecht, Aardappel en meer, Hartige keuken, Italiaanse recepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 à 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl chilivlokken (optioneel
  • 40 g broodkruim
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes

Verder nodig

  • Koekenpan

Bereiding

Doe de olijfolie, knoflook en chilivlokken in een koekenpan en verwarm op laag vuur tot de knoflook begint te geuren. Laat niet bruin worden. Voeg het broodkruim en de tijmblaadjes toe en schep om. Breng op smaak met een draai zeezout uit de molen. Verwarm al roerend 5 minuten, of tot het broodkruim goudbruin en krokant is. Schep uit de koekenpan met een bord met keukenpapier en laat uitlekken.

Gebruik direct of laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte zak tot gebruik.

Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. carla

    Hetheet trouwens pangrattato.. En niet pangritata.

    1. Hoi Carla, Italianen noemen het idd pangrattato, maar dat is eigenlijk zelfgemaakt paneermeel en vaak fijner van structuur. Kookheld Jamie Oliver noemt dit grovere broodkruim (wat je meer als topping gebruikt) pangritata.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin