Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Restje oud brood over? Niet weggooien! Deze Italiaanse pangritata is de ideale kliekjesverwerker voor oud brood! In Italië gebruiken ze pangritata als krokante broodkruim topping om over gerechten te strooien. Ze noemen het ook wel Poor Man’s Parmesan omdat het een goedkoper alternatief is voor Parmezaan. Lekker om over pasta of soep te strooien! 

Basisrecepten, Wereldgerecht, Aardappel en meer, Hartige keuken, Italiaanse recepten, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. carla

    Hetheet trouwens pangrattato.. En niet pangritata.

    1. Hoi Carla, Italianen noemen het idd pangrattato, maar dat is eigenlijk zelfgemaakt paneermeel en vaak fijner van structuur. Kookheld Jamie Oliver noemt dit grovere broodkruim (wat je meer als topping gebruikt) pangritata.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin