Paprikasoep

Deze paprikasoep gaat je verbazen! Dat je met zo weinig ingrediënten iets kunt maken dat zó lekker is, daar word ik blij van. Door het gebruik van zoete puntpaprika’s smaakt deze soep lekker zoet en een tikkeltje pittig. Verslavend lekker! 

Budget, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht, Lunch, Slank, Snel, Soep, Vegetarisch, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 4 zoete rode puntpaprika’s
  • 2 groentebouillontabletten
  • Scheutje kookroom

Bereiding

Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukken.

Verhit een kookpan met een scheutje olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Bak op laag tot middelhoog vuur, totdat de ui en knoflook zacht, maar niet verkleurd zijn. Voeg de paprika en 2/3 van de tijm toe en bak een paar minuten mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 800 ml warm water toe.

Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken, of totdat de paprika zacht is. Pureer de soep fijn met de staafmixer.

Roer de room door de soep en warm nog kort even door. Schep de soep in kommen en garneer eventueel met wat extra room en de overige tijm.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. wat een hééérlijk en simpel soepje! heb er zelf nog wat harissa bij gedaan. Ik hou van pittig. En de paprikavelletjes vind ik gelukkig geen probleem

    1. Een topper voor mij de paparikasoep en de kleinkinderen vinden het ook heerlijk.
      Slim zo krijgen gelijk wat extra groente binnen. Dank je Annemarie voor alle heerlijke recepten kijk bijna elke dag wel op jou site of zoek wat op.

      Groetjes Dinie

  2. Eleonora

    Ik heb de soep nog gezeefd omdat er nog hele kleine velletjes paprika achterbleven.
    Maar was erg lekker

    1. Ah, ja zeven kan altijd even voor een nog fijnere structuur. Fijn om te horen dat het gesmaakt heeft Eleonora! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com