Pasta met romige spinazie en zalm

Zin in een lekker bordje pasta? Deze pasta met romige spinazie, frisse cherrytomaatjes en zalm is heerlijk en staat binnen 15 minuten op tafel. Voor het gemak gebruik ik zalm uit blik, die kun je zo door de saus roeren. De spinazie hak ik even door voordat ik hem bak, dan krijg je niet van die lange spinazieslierten in de saus. 😀

Wereldgerecht, Menu, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Snel, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 g fusilli
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Snufje gedroogde chilivlokken
  • 100 g verse spinazie, grofgehakt
  • 50 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 blikje zalm à 170 g, zonder vel en graat
  • 125 g crème fraîche
  • 20 g parmezaan, geraspt
  • Scheutje olijfolie (geen extra vierge)

Liever verse zalm? Dat kan ook! Snijd verse zalmfilet in blokjes en voeg ze in stap 4 toe aan de saus. Warm mee tot de zalm gaar is.

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  2. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de ui, knoflook en chilivlokken op laag vuur, tot de ui zacht en glazig is. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak.
  4. Voeg de cherrytomaten, zalm, crème fraîche en parmezaan toe aan de spinazie en warm nog enkele minuten door.
  5. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Roer de pasta door de saus, voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om saus smeuïger te maken. Serveer direct!

Pasta met romige spinazie en zalm

Pasta met romige spinazie en zalm

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin