Pasta met rucolapesto, cherrytomaten en gerookte zalm

Pasta met rucolapesto, cherrytomaten en gerookte zalm

Een heerlijke pasta met zelfgemaakte rucolapesto, gerookte zalm en cherrytomaten die heel snel en makkelijk klaar te maken is. Echt een verrukkelijk gerecht!

De rucolapesto maak je in minder dan tien minuten tijd! Mocht je dit toch nog teveel werk vinden, kun je natuurlijk ook een potje ‘gewone’ pesto uit de winkel gebruiken. Niemand zal het je kwalijk nemen… 😉

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 400 g dunne spaghetti
  • 3 el crème fraîché
  • 3 el rucolapesto, of eventueel gewone pesto
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 knoflookteentje
  • 2 sjalotten
  • 200 g gerookte zalm
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding
Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking.

Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje. Halveer de cherrytomaten. Fruit de sjalotten en knoflook aan in wat olijfolie op een laag vuur. Laat ze zacht worden maar niet kleuren. Voeg de tomaten toe en laat kort even meewarmen.

Als de pasta beetgaar is, giet je hem af — vang een flinke scheut kookwater op — en doe weer terug in de pan. Voeg de crème fraîché, pesto, het sjalot-tomaatmengsel en het opgevangen kookvocht toe en roer goed door.

Breng op smaak met peper en zout. Scheur de gerookte zalm in kleinere stukken en roer door de pasta.

Schep de pasta op borden en serveer direct.

Pasta met rucolapesto, cherrytomaten en gerookte zalm

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
11 reacties

Deel je reactie

  1. Linda

    Heerlijk! Snel klaar en heel smakelijk. Het enige: de pasta werd een beetje plakkerig. De volgende keer spoel ik eerst met koud water, warm het weer op met een beetje olie en doe er daarna de crème fraîche en pesto bij.

    1. Hoi Linda, pasta afspoelen zou ik niet aanraden, dan gaat hij nog erger plakken. Je kunt de pasta het beste zo uit het kookwater bij de saus scheppen, of de pasta afgieten (een flinke scheut kookvocht opvangen) en dan direct met het kookvocht aan de saus toevoegen.

  2. Wat een super lekker recept! Ik heb er net echt van genoten!

    1. Mooi zo, leuk om te horen! 🙂

  3. Esther

    Heerlijk recept wat snel klaar en de kinderen vonden het ook heerlijk!!!

    1. Leuk om te horen Esther!

  4. Marian

    Echt superlekker! Al meerdere keren gemaakt! Dank je wel!

    1. Jihaaaaaa! Dat hoor ik graag Marian. Bedankt voor je leuke reactie. 🙂

  5. Marian

    zaaaaaaaaaligggggg!!!!

  6. Renate

    Wauw nu al meerdere keren gemaakt dankzij deze site en blijft een topper!

    1. Leuk om te horen Renate!!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde