Pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus

Dol op ovenschotels en vis? Dan is dit recept voor jou! Deze pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus is verrukkelijk en, zoals de meeste KL recepten, heel makkelijk om te maken. De oven doet de rest van het werk!

Wereldgerecht, Menu, Pastarecepten, Visrecepten, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g penne
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 250 ml halfvolle of volle melk
  • 250 ml groentebouillon
  • Snufje nootmuskaat (vers geraspt mag ook)
  • 15 g basilicum, fijngesneden
  • 200 g diepvrieserwten
  • 300 g zalmfilet, zonder huid, in (niet te kleine) blokjes gesneden
  • 70 g Parmezaan, geraspt

Verder nodig

  • Ovenschaal

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met licht gezouten, kokend water. Giet de pasta af en laat uitlekken. Hussel de pasta om met een scheutje olijfolie om te voorkomen dat hij gaat plakken. Roer de pasta af en toe door tijdens het afkoelen.

Smelt de boter in een kookpannetje en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerend op laag vuur ruim 5 minuten garen. Voeg al roerend de melk en bouillon toe en breng de saus aan de kook. Blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Zet het vuur lager en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de nootmuskaat, basilicum en diepvrieserwten toe en breng de saus verder op smaak met versgemalen peper uit de molen. Zout toevoegen vond ik niet nodig, door de bouillon is de saus al lekker van smaak.

Roer de pasta en zalmblokjes door de saus en schep alles in de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaan.

Bak in het midden van de oven 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus

Pasta ovenschotel met zalm en basilicum roomsaus

5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Adrienne van der Pluijm

    Goedendag, ik vind de verhouding boter, bloem en vocht niet helemaal kloppen.
    Had een waterige saus met deze verhoudingen . Of heb ik iets gemist?

    1. Hoi Adrienne, ik vermoed dat je dan te weinig boter en bloem hebt gebruikt. Ik heb het recept iets aangepast en nu het aantal grammen i.p.v. eetlepels erbij vermeld. Zo zou het moeten lukken. PS De saus hoort wel iets dunner te zijn dan een normale bechamelsaus.

      1. Samantha

        Hier ook geen erwten fans. Vandaag gemaakt met beetgare broccoli. Super lekker! Wel wat meer saus gemaakt 😉

  2. Maaike

    Ik hou niet van doperwten. Wat kan ik dan gebruiken?

    1. Hoi Maaike, een handje verse (even grof hakken) spinazie is ook lekker om door de saus te roeren!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin