Pasta pesto

Pasta pestoIk ben dol op pesto. Het liefst zelfgemaakt, die is zacht van smaak en lekker romig. Met behulp van een hakmolen of keukenmachine maak je hem in vijf minuten. Als je dan ondertussen wat pasta kookt zet je binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel! Als extra garnering voeg ik kleine tomaatjes, mozzarellabolletjes, olijven en rucola toe. Smullen maar!

Wereldgerecht, Seizoen, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Snel, Vegetarisch, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 g fusilli
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 150 g mini mozzarellabolletjes
  • 2 handjes rucola
  • 100 g zwarte kalamata olijven, zonder pit
  • Zout en peper uit de molen

Voor de pesto

  • 30 g basilicumblaadjes
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 60 g Parmezaan, geraspt
  • 40 g pijnboompitten, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • Extra vierge olijfolie
  • Zonnebloemolie

Verder nodig
Keukenmachine of hakmolen

Tip

Vervang de pijnboompitten eens door andere noten zoals walnoten of cashewnoten. Ook erg lekker!

Bereiding

Maak de pesto

Doe de basilicum samen met de helft van de Parmezaan (de andere helft is voor garnering), pijnboompitjes, knoflookteen en een flinke scheut olijfolie en zonnebloemolie in de keukenmachine of hakmolen. Mix fijn tot een gladde pesto. Als je de pesto te dik vindt voeg dan nog een extra scheut olijfolie en/of zonnebloemolie toe. (Zonnebloemolie maakt de pesto milder en zachter van smaak.) Breng de pesto op smaak met zout en peper.

Kook de pasta volgens de omschrijving op het pak beetgaar. Giet de pasta en laat uitlekken in een vergiet. Doe de pasta samen met de pesto (gebruik zoveel als je zelf lekker vindt) terug in de pan en hussel om. Verdeel de pasta pesto over vier borden en garneer met de tomaatjes, mozzarella, olijven, Parmezaan en rucola.

Pasta pesto

Eet smakelijk!

 

Tip 2

Rooster de gehalveerde cherrytomaatjes (besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en een draai zeezout) enkele minuten in de oven op 200 graden, totdat ze iets zachter zijn. Dan smaken ze nóg zoeter!

Pasta pesto

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin