Perzik kruimeltaart van bakblik

We zitten midden in de zomer en kunnen volop genieten van vers zomerfruit. Ik ben er dol op. Niet alleen om zo te eten, maar ook om mee te bakken. Niet al te moeilijk, dat is niet aan mij besteed. Ik ben een echte gevoelskok en houd van rustieke baksels waar het niet aankomt op een grammetje meer op minder. 😉 Zie ook onderstaande tips.

Kruimeldeeg

Deze perzik kruimeltaart maak ik op het bakblik en is supermakkelijk om te maken. De helft van het kruimeldeeg gebruik ik voor de bodem, de andere helft voor de kruimels bovenop.

Custardpoeder

Verder meng ik altijd een beetje custardpoeder door het fruit wat ervoor zorgt dat het fruitsap dat tijdens het bakken vrijkomt gebonden wordt. Het geeft een lekkere smaak en de deegbodem blijft zo lekker knapperig.

Zomerrecepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Inge

    Ik heb hem vanavond gemaakt. Héérlijk! Ook ik heb ik hem iets warmer (190 graden hetelucht) en iets langer gebakken. Echt een succes!

  2. Gerrie

    Misschien lees ik er overheen; hoe groot is het bakblik?

    1. Je leest er idd overheen. 😉

  3. Ancilla

    Was heerlijk , wel n 15 min langer gebakken op 190graden !

    1. Ah, ja elke oven werkt weer anders. Onze oven gaat heel snel. Leuk om te horen dat hij gesmaakt heeft! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde