Perzik kruimeltaart van bakblik

We zitten midden in de zomer en kunnen volop genieten van vers zomerfruit. Ik ben er dol op. Niet alleen om zo te eten, maar ook om mee te bakken. Niet al te moeilijk, dat is niet aan mij besteed. Ik ben een echte gevoelskok en houd van rustieke baksels waar het niet aankomt op een grammetje meer op minder. 😉 Zie ook onderstaande tips.

Kruimeldeeg

Deze perzik kruimeltaart maak ik op het bakblik en is supermakkelijk om te maken. De helft van het kruimeldeeg gebruik ik voor de bodem, de andere helft voor de kruimels bovenop.

Custardpoeder

Verder meng ik altijd een beetje custardpoeder door het fruit wat ervoor zorgt dat het fruitsap dat tijdens het bakken vrijkomt gebonden wordt. Het geeft een lekkere smaak en de deegbodem blijft zo lekker knapperig.

Zomerrecepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. Inge

  Ik heb hem vanavond gemaakt. Héérlijk! Ook ik heb ik hem iets warmer (190 graden hetelucht) en iets langer gebakken. Echt een succes!

 2. Gerrie

  Misschien lees ik er overheen; hoe groot is het bakblik?

  1. Je leest er idd overheen. 😉

 3. Ancilla

  Was heerlijk , wel n 15 min langer gebakken op 190graden !

  1. Ah, ja elke oven werkt weer anders. Onze oven gaat heel snel. Leuk om te horen dat hij gesmaakt heeft! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde