We zitten midden in de zomer en kunnen volop genieten van vers zomerfruit. Ik ben er dol op. Niet alleen om zo te eten, maar ook om mee te bakken. Niet al te moeilijk, dat is niet aan mij besteed. Ik ben een echte gevoelskok en houd van rustieke baksels waar het niet aankomt op een grammetje meer op minder. 😉 Zie ook onderstaande tips.
Kruimeldeeg
Deze perzik kruimeltaart maak ik op het bakblik en is supermakkelijk om te maken. De helft van het kruimeldeeg gebruik ik voor de bodem, de andere helft voor de kruimels bovenop.
Custardpoeder
Verder meng ik altijd een beetje custardpoeder door het fruit wat ervoor zorgt dat het fruitsap dat tijdens het bakken vrijkomt gebonden wordt. Het geeft een lekkere smaak en de deegbodem blijft zo lekker knapperig.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Je kunt deze perzik kruimeltaart ook met ander zomerfruit maken zoals pruimen, nectarines of abrikozen. In het najaar kun je appels of peren gebruiken. Allemaal even lekker!
Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Maak een fruitcrumble! Verdubbel of verdriedubbel de hoeveelheid fruit, gooi het in een ovenschaal en bedek met het volledige kruimeldeeg. Bak in de oven tot de kruimels goudbruin zijn en de zijkanten bubbelen. Lekker met een bolletje ijs!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter.
Doe de bloem, riet-, en kristalsuiker, boter, het bakpoeder en zout in een kom en kneed met je handen tot een kruimeldeeg.
Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk aan.
Snijd de perziken in plakjes en doe ze in een kom met de rietsuiker, custardpoeder en het vanillemerg of -extract. Hussel om en verdeel over de deegbodem. Netjes rangschikken of rustiek eroverheen verdelen, wat je wilt, de smaak is hetzelfde.
Verdeel de overige deegkruimels over de perzik en schuif in het midden van de oven.
Bak de perzik kruimeltaart circa 30 minuten op 180 graden, of tot de kruimels goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 22:00
Ik heb hem vanavond gemaakt. Héérlijk! Ook ik heb ik hem iets warmer (190 graden hetelucht) en iets langer gebakken. Echt een succes!
om 22:08
Misschien lees ik er overheen; hoe groot is het bakblik?
om 09:45
Je leest er idd overheen. 😉
om 15:28
Was heerlijk , wel n 15 min langer gebakken op 190graden !
om 16:37
Ah, ja elke oven werkt weer anders. Onze oven gaat heel snel. Leuk om te horen dat hij gesmaakt heeft! 🙂