Ingrediënten

Spinazie stamppot

  • 1,2 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 750 g diepvries spinazie à la créme
  • 60 g Parmezaan, geraspt
  • Pesto gehaktballetjes
  • Optioneel toevoegen, zie onderstaande tip!

 

Tip! Voeg nog extra wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes, olijven en (geroosterde) pijnboompitjes toe aan de stamppot.

Bereiding

Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Ontdooi de spinazie in een afgesloten pan op middelhoog vuur. Bereid ondertussen de pestogehaktballetjes.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de spinazie à la crème en Parmezaan (houd wat achter voor garnering) door de aardappelpuree. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper uit de molen. Als je van pit houd net zoals ik kun je ook een snuf gedroogde chilivlokken toevoegen. (Zie ook onderstaande tip!)

Serveer de spinazie stamppot met de pesto gehaktballetjes en bestrooi met de achtergehouden Parmezaan.

Spinazie stamppot met pesto gehaktballetjes

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Harmina

    Afgelopen weekend gemaakt, het was heerlijk! De pan was helemaal leeg…… 😋😋

    1. Yeah! Superleuk om te horen! 🙂

  2. Nicolette

    Ik heb dit recept maandag gemaakt en ik, mijn partner en onze 2 kinderen hebben ervan zitten te smullen! Onze zoon van 9 zei: Dit is een toprecept! Kortom hier verschijnt het vaker op tafel!

    1. Oh, wat een mooi compliment van je zoon! 🙂 Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin