Pizza van de barbecue

Voor de allereerste keer maakte ik een pizza op de barbecue. Met succes! Door het gebruik van de bijbehorende pizzasteen wordt de pizzabodem mooi goudbruin en superkrokant. Voor dit recept heb je een barbecue nodig met deksel, ingebouwde thermometer en een pizzasteen. De pizzabodem kun je zelf maken (dit recept), of (zoals ik dit keer deed) gebruik maken van een kant-en-klare pizzadeegrol. Hoe je de pizza belegd is een kwestie van smaak maar ik deel hieronder onze favoriete pizzatopping. Ik weet zeker dat je ervan gaat smullen!

Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je liefde

 1. Hennie

  Eerste pizza gemaakt op de barbecue , was heel lekker. Het is inderdaad wel oefenen om de pizza goed op de steen te krijgen. Zal volgende keer wel beter gaan.

  1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Hennie, en inderdaad, oefening baart kunst! 😉

 2. Dineke

  Lekkere tips! 👍
  Overigens heb ik een “simpele” briqetten-bbq, met -ipv een dure pizzasteen- een grote terracotta schaal (op de kop op de bbq leggen) en daarmee lukt het ook heel goed!
  Low-budget toch pizza van de bbq! 😃

  1. Wat een leuk en goed idee Dineke! Zo kan het idd ook prima! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde