Preistamppot met vissticks

Een heerlijke preistamppot met blokjes belegen kaas en knapperige vissticks. De vissticks kun je heel makkelijk zelf maken door stevige visfilet te kruiden, in repen te snijden en vervolgens door bloem, losgeklopt ei en paneermeel te wentelen. Bakken in ruim boter en smullen maar. Vind je dat teveel werk of heb je daar geen tijd voor, dan kun je natuurlijk ook vissticks kopen.

 

 

Menu, Visrecepten, Stamppot recepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappel
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 sjalot of kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 2 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • Scheutje melk
  • 1 el crème fraîche
  • 2 tl Dijonmosterd
  • Paar takjes dille, fijngehakt
  • 75 g belegen of oude kaas, in kleine blokjes
  • Vissticks, gekocht of zelf maken

 

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze in de pan met water tot ze zacht zijn.

Bereid de vissticks volgens de omschrijving op het pak, of bak ze in ruim boter in de koekenpan.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de ui en knoflook 2 minuten op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de prei toe, breng op smaak met zout en peper, en bak 5 minuten mee, of tot de prei zacht is.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Voeg zoveel melk toe zodat je een smeuïge puree krijgt. Roer de prei, crème fraîche, mosterd, blokjes kaas en dille door de puree. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met de vissticks.

Preistamppot met vissticks

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin