Pruimencake met deegkruimels

Op de valreep deel ik nog een lekker pruimenrecept met je! Door een flinke snoeibeurt vorige jaar telde onze pruimenoogst dit jaar maar liefst 10 hele pruimen. Hopelijk volgend jaar beter. Maar gelukkig kon ik nog wat pruimen halen bij mijn ouders. Ik verwerkte ze in deze heerlijke pruimencake! Lekker fris en smeuïg door het vleugje yoghurt en rijkelijk bestrooid met deegkruimels. Die worden na het bakken lekker krokant en maken de cake echt af! PS Je kunt deze cake ook maken met ander fruit. Zie onderstaande variatietips.

Menu, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(22 stemmen)
13 reacties

Deel je liefde

 1. Saskia Kaufman

  als ik ander fruit wil gebruiken wat hou ik dan aan gram aan?

  1. Wilma

   Ben ik ook benieuwd naar..

  2. Ligt er een beetje aan wat voor soort fruit, maar ik zou tussen de 500 – 750 gram aanhouden.

 2. Lianda Bakker

  Wanneer voeg je het vanille extract toe? Heb nu het beslag klaar en in de vorm, maar die heb ik niet toegevoegd. Lees ik er overheen?

  Gr Lianda

  1. Ooh wat suf! Ik heb het er nu bijgezet Lianda! Hopelijk smaakt hij alsnog. 🙂

   1. Lianda Bakker

    Ja hij is heerlijk !

    Dank je wel

    1. Yeah, gelukkig! 🙂

 3. Rianne

  Ik zal het doorgeven!
  Bak sinds kort op boven en onderwarmte en dan moet ie echt een stuk langer. Hij staat nu al bijna 70 minuten in de oven

  1. Hoi Rianne, dat is wel erg lang hoor. Heb je de satéprikker al geprobeerd? De satéprikker kan misschien ook nog vochtig zijn van de pruimen ipv het cakebeslag…? Als je hem te lang bakt kan de cake droog worden.

   1. Rianne

    Jazeker geprikt maar het was nog gewoon vloeibaar deeg. Uiteindelijk er toch maar uitgehaald en hij was perfect; net gaar en heerlijk smeuiig. Ligt t misschien aan mn oven.

    1. Hoi Rianne, blij om te horen dat het toch goed gekomen is en dat hij lekker smaakte! 🙂

 4. Rianne

  Heerlijk zeg, ik ga hem straks maken! Zet jij zelf de oven op hetelucht of boven en onderwarmte?

  1. Leuk Rianne, ben heel benieuwd hoe hij gesmaakt heeft! 🙂 Ik gebruik altijd boven- en onderwarmte, tenzij anders vermeld.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde