Ingrediënten
- 1 rol koelvers quiche- of hartig taartdeeg
- 500 g spruitjes
- 125 g gerookte spekreepjes
- 4 knoflooktenen ongepeld
- 200 g crème fraîche
- 50 ml room
- 3 eieren
Een heerlijke quiche met spruitjes en spekjes. De spruitjes en spekjes worden eerst geroosterd in de oven en gaan daarna in de quiche. Je hebt voor dit recept dus alleen een oven nodig. De spruitjes krijgen door het roosteren in de oven een heerlijke smaak! Ik serveer deze quiche graag als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij. Bijvoorbeeld deze salade met witlof, appel en geitenkaas.
Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Ook lekker om een handje geraspte parmezaan door het eimengsel te roeren. Of bestrooi de bovenkant van de quiche met wat geraspte kaas voordat hij de oven in gaat.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je reactie