Rabarber compote

Het eerste rabarberrecept dat ik maak zodra die prachtige groenroze stengels weer verkijgbaar zijn is deze rabarber compote. Zo’n flesje in je koelkast, daar kun je alle kanten mee op. Zo verwerkte ik deze compote al in een verrukkelijke cheesecake en in een yoghurtcake (de recepten komen eraan!), maar je kunt ook een lepel door de yoghurt of vla roeren, of serveer hem bij een bol vanille-roomijs.

Ook erg fijn is dat deze rabarber compote in een mum van tijd gemaakt is, binnen 15 minuten is het klusje geklaard en kun je ervan genieten. Enjoy! 

Basisrecepten, Seizoen, Dessert, Lenterecepten, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 1 bos rabarber van ca. 750 gram
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • 1 el citroensap

Verder nodig

  • Staafmixer indien je fijne compote wilt
  • Pot met goed afsluitbare deksel

 

Bereiding

Was de rabarberstengels en dep ze droog. Verwijder eventuele harde, uitgedroogde uiteinden en snijd de rabarber in stukken van circa 2 cm. Doe de rabarberstukjes in een kookpan met de suiker — voeg meer of minder suiker toe afhankelijk van de zuurheid van de rabarber en afhankelijk van je eigen smaak — en het citroensap.

Verwarm al roerend op middelhoog vuur circa 10 minuten, totdat de rabarber zacht is en zijn sap heeft losgelaten.

Afhankelijk waarvoor je de rabarbercompote wilt gebruiken kun je hem grof laten of pureren met de staafmixer. Laat de rabarbercompote afkoelen en bewaar daarna in een goed afsluitbare pot in de koelkast.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin