Risotto met knolselderij, wortel en doperwten

Een van mijn favoriete eenpansgerechten is risotto. Ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken! Zo had ik dit keer nog knolselderij en wortel liggen en in de diepvries vond ik nog wat erwtjes. Een opgeruimde koelkast en een heerlijke pan eten. Ik houd ervan! 

Seizoen, Vegetarisch, Herfstrecepten, Winterrecepten, Eenpansgerechten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

 • 3 el olijfolie
 • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
 • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
 • 200 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes
 • 1 winterpeen, geschild en in kleine blokjes
 • 1 tl gedroogde rozemarijn (tijm kan ook)
 • 80 g diepvries doperwten
 • 200 g risottorijst
 • (Optioneel) een slok droge witte wijn
 • 1 groente- of kippenbouillontablet
 • 50 g geraspte Parmezaan
 • 15 g ongezouten roomboter

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.

Bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knolselderij, winterpeen en rozemarijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg de risotto toe en bak 1 minuut mee. Blus eventueel af met een slok wijn en laat verdampen. Verkruimel de bouillontablet over de risotto en voeg 600 ml water toe. Kook de risotto op laag tot middelhoog vuur (het vocht mag zachtjes pruttelen maar niet koken) in circa 20 minuten gaar. Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de doperwten toe.

Roer de boter en Parmezaan door de risotto en doe de deksel op de pan. Laat circa 3 minuten van het vuur af staan.

8 reacties

Verdeel je liefde

 1. Hermien Koopman

  Wanneer gaat de knoflook erbij?

  1. Ik heb het er nu bijgezet Hermien! Bedankt voor je reactie. 🙂

 2. Janneke

  Het recept ziet er heerlijk uit! Wat een mooie pan heeft u, wat is het merk? Bedankt voor uw reactie!

  1. Hoi Janneke, het is ook heerlijk hoor! 😉 De pan kreeg ik een aantal jaren geleden van de Lidl geloof ik. 🙂

   1. Janneke

    Bedankt voor uw reactie!
    Vindt u deze pan fijn om mee te bakken /wokken ?

    1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem bijna niet gebruik om in te koken omdat hij vrij klein is. Ik heb hem puur voor de foto gebruikt omdat ik het een mooie pan vind. 😉 Voor risotto gebruik ik meestal een hapjespan met deksel. Wokken doe ik in een wokpan.

 3. Hoi Annemiek,

  Zie niet meteen je emaillijstformulier, tenzij ik een reactie plaats, dus bij deze 🙂

  Alvast een Gezond en Gelukkig 2019 Gewenst!

  Warme groeten uit Maleisie,

  Stef

  1. Bedankt Stef, jij ook! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin