Ristorante Rosetti in Tiel

Ik deel niet vaak restaurantervaringen met je om de simpele reden dat ik weinig uit eten ga. Want al die lekkere recepten op KeukenLiefde moeten wel gekookt worden. ūüôā Maar als ik dan uit eten ga geniet ik dubbel zo hard. Ter gelegenheid van Johans twee√ęndertigste verjaardag (de snotneus) gingen we onlangs met z’n drie√ęn¬†uit eten bij onze¬†Italiaanse favoriet in Tiel: Ristorante Rosetti.

Het interieur van Rosetti is typisch Italiaans. Warm, knus, kneuterig en al tien jaar hetzelfde. Goed dus.

Zodra we onze menukeuze aan de¬†gastheer hebben doorgegeven, wordt er een¬†hapje van het huis geserveerd: tomatenbruschetta. Daar ben ik echt dol op! Vooral als de bereiding goed is en er verse¬†ingredi√ęnten zijn gebruikt. Zoals hier. Onovertroffen!

Als voorgerecht delen Johan, Ella-Marie en ik de antipasto Rosetti. We krijgen twee borden. Op het ene bord liggen diverse koude ingredi√ęnten als meloen met gedroogde ham, pittige salami (het gezicht van El toen ze een hap nam!), blokjes kaas en torentjes van tomaat, mozzarella en basilicum. Op het andere bord liggen gebakken knoflookmosselen en vongole, grote garnalen en gegrilde groenten. Met wat extra hapjes erbij zou ik dit zo als hoofdgerecht kunnen eten. Niets gezelliger dan¬†de hele avond kleine hapjes prikken met goed gezelschap!

Instagram week 46-1931 Instagram week 46-1932

Daarna is het tijd voor het hoofdgerecht. Ella-Marie krijgt een pizza bambino die we achteraf gezien beter niet hadden kunnen bestellen. Mevrouw zat na welgeteld twee hapjes vol. Een fout die we steeds weer maken. De pizza was heerlijk trouwens.

Johan en ik kiezen allebei pasta als hoofdgerecht. Johan gaat voor spaghetti ai frutti di mare. Ik kies tagliatelle al salmone. Check out die presentatie! Zo leuk als een restaurant wat extra aandacht aan presentatie besteed. Daar word ik vrolijk van! Zowel de zeevruchten als de zalm zijn vers en pas op het laatste moment aan de pasta toegevoegd. De vis is hierdoor nog heerlijk sappig. Omdat ook de borden zijn voorverwarmd, is de pasta loeiheet en blijft hij lang warm. Fijn, niets droeviger dan een bordje lauwe pasta.

Een toetje past er helaas niet meer bij. Gelukkig maakt een kop vers gezette Italiaanse koffie en espresso dit gemis meer dan goed. Het glaasje Limoncello dat we aangeboden krijgen trouwens ook.

Ben je op zoek naar een leuk adresje voor een avondje dineren Italian Style? Ristorante Rossetti kan ik van harte aanbevelen!

K‚ô•L ontdekt ..., Restaurants

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde