Achter de schermen week 42

Achter de schermen week 42

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik word geïnterviewd door de Gelderlander en gefotografeerd voor de tentoonstelling Kopstukken: een expositie met met 80 portretten van bekende en onbekende Tielenaren! De expositie is te zien van 2 t/m 26 november aan de Damstraat 2 in Tiel. Kom je ook?

week42-0100

Johan kookt vanavond en maakt wraps met krokante kip, guacamole, tomaat, sla en geraspte kaas. Het was heerlijk! Helaas ben ik vergeten er een foto van te maken. (Of misschien was ik gewoon te gulzig en was het op voordat ik er een foto van kon maken. Kies jij maar.)

week42-6884

Dinsdag

Hier had ik al weken zin in: tomatenrisotto! Ik bak ook nog wat rode paprika mee die ik vind in de koelkast en roer op het allerlaatst nog een restje MonChou en geraspte kaas door de risotto. Ik houd van kazige romigheid! 🙂 Ik serveer de risotto met uitgebakken spekjes, aangemaakte sla en Parmezaan. Smullen!

Woensdag

Ella-Marie mag vandaag de groente kiezen voor het hoofdgerecht en gaat voor broccoli. Ik maak spaghetti met romige (ik zei toch dat ik van romig houd!) Boursinsaus en broccoli. Lekker met pijnboompitjes en geraspte Parmezaan.

Donderdag

Ik maak stoofvlees en rodekool die ik morgen in een ovenschotel wil verwerken.

’s Avonds eten we de overgebleven spaghetti van gisteren.

week42-4007

Vrijdag

Voor een nieuwe campagne die binnenkort online komt maak ik gevulde speculaaskoeken. Een leuk sinterklaasrecept! Ze zijn prachtig gelukt en smaken heerlijk!

Voor het avondeten hoef ik alleen nog maar aardappelpuree te maken. Daarna schep ik het stoofvlees, de rodekool en de puree in een ovenschaal en gaat het de oven in voor een goudbruine korst. Lekkerste ovenschotel ooit!

Zaterdag

Dochterlief logeert bij de ouders van Johan en Johan en ik gaan shoppen! Maar eerst gaan we lunchen bij Café Restaurant De Merckt in hometown Tiel. De ‘wereldberoemde’ tosti de Merckt is rijkelijk belegd met kaas, ham, ui en tomaat en al jaren mijn favoriet. Het brood is lekker dik gesneden en heerlijk knapperig. Precies zoals ik het lekker vind! Daarnaast zijn de wijn en bediening ook nog eens top!

week42-2355

Morgenavond is de uitreiking van de Foodblog Awards in Naarden en ik wil voor de gelegenheid graag een mooi jurkje aan. Bij Steps scoor ik twee leuke jurkjes! Ik ben fan van Steps. Waar anders vind je jurkjes met zo’n prachtige pasvorm en van zulke goede kwaliteit. Ik heb overigens nog niet besloten welke ik aantrek: het rode jurkje met trompetmouwtjes of het klassieke zwarte jurkje. Welke vind jij het leukst?

’s Avonds gaan Johan en ik met vrienden uit eten in Utrecht. Op aanraden van een vriend heb ik gereserveerd bij Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht. Dit restaurant is gevestigd in voormalig schuilkerk Maria Minor, aan Achter Clarenburg en heeft een geweldige ambiance! Als je van gezellige drukte en levendigheid houdt is dit een fantastische plek om een hapje te eten en te genieten van Belgische biertjes.

Ze hebben trouwens ook een fantastische bar waar je een hapje aan kunt eten, of waar je gewoon gezellig kunt borrelen na een dagje shoppen. De locatie is perfect, want Hoog Catharijne en Centraal Station liggen om de hoek.

Zondag

Nadat we lekker hebben uitgeslapen halen we dochterlief weer op. Ik hoef ’s avonds niet te koken want we hebben nog over van de ovenschotel met stoofvlees en rodekool.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

 

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je liefde

  1. Bianca

    De spaghetti met broccoli ziet er heerlijk uit. Hoe heb je dit klaar gemaakt?

    1. Recept ga ik delen op KeukenLiefde Bianca! Nog heel even geduld. 🙂

  2. die tomatenrisotto ziet er heerlijk uit…
    wil ik zeker eens proberen

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde