Rodekoolstamppot

We zijn al flink verwend met een heerlijk lentezonnetje maar het is nog steeds volop winter. Tijd genoeg dus om nog even te genieten van hartverwarmende winterkost! Een van mijn favoriete stamppotten is deze rodekoolstamppot. Lekker om te serveren met een gehaktbal (deze Limburgse gehaktballen of deze gehaktballen met jus), hachee, braadworst of uitgebakken speklap en appelmoes!

Menu, Seizoen, Stamppot recepten, Herfstrecepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild en gehalveerd
  • Klont roomboter
  • Scheut halfvolle melk
  • Snufje nootmuskaat
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • 700 g rodekool met appel (gekocht of zelfgemaakt)

 

 

 

Bereiding

  1. Bereid de rodekool volgens dit recept, of verwarm in een pannetje en houd warm.
  2. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten water. Giet af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn en maak er met de boter en melk een smeuïge puree van. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Roer de rodekool en peterselie door de aardappelpuree en serveer direct.

Rodekoolstamppot

Rodekoolstamppot

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin