Romige courgettesoep

Wij hebben 1 courgetteplant in de moestuin staan waar we de hele zomer van kunnen eten. Ik probeer de courgettes altijd te plukken als ze nog niet zo groot zijn, omdat ze dan lekkerder van smaak zijn en omdat het de groei van de andere courgettes stimuleert. Courgettes groeien ongelofelijk snel. Een kleine courgette kan in een week tijd uitgroeien tot een bonk van een exemplaar. Waar ik kleine courgettes verwerk in de risotto, pasta of ze schaaf en rauw verwerk in bijvoorbeeld een salade, maak ik van de grote exemplaren graag een pannetje soep. Ik maak hem lekker romig met een scheutje room. Deze soep is vrij simpel en basic, maar als je wilt kun je er toppings aan toe voegen naar keuze. Zie onderstaande variatietips.

Menu, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(19 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Heel lekker de soep! Top recept!

  2. Bekaert Erna

    Heel lekkere soep !

    1. Leuk om te horen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde