Romige groentelasagne met spinazie en courgette

Dat ik dol ben op lasagne is geen geheim. Het is een van mijn favoriete comfort food gerechten! Naast de klassieke lasagne bolognese zijn er veel varianten mogelijk. Deze vegetarische groentelasagne met romige spinazie en courgette bij ons favoriet. Hij is heel eenvoudig om te maken. Lekker met wat frisse cherrytomaatjes erbij. Het recept is van HelloFresh.

Wereldgerecht, Seizoen, Pastarecepten, Ovenrecepten, Vegetarisch, Italiaanse recepten, Lenterecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette, in plakken gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 4 takjes verse oregano, alleen de blaadjes, of 1 tl gedroogde oregano
  • 200 g verse bladspinazie, schoongemaakt, grof gehakt
  • 100 ml kookroom
  • 75 g geraspte grana padano
  • 6 tot 8 lasagnebladen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1,5 el olijfolie
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 45 g bloem

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Vet de ovenschaal in met olijfolie.

Verdeel de courgette in een enkele laag over het bakblik. Bestrijk de courgette met olijfolie en bestrooi met zout en peper uit de molen. Bak in het midden van de oven 10 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de courgette), tot ze licht beginnen te kleuren.

Verhit een hapjes- of koekenpan met de roomboter en laat smelten. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten op laag vuur mee om de bloem te laten garen, niet laten kleuren. Voeg langzaam de bouillon toe en verwarm al roerend tot je een gladde, gebonden saus hebt. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes 1 minuut pruttelen. Breng op smaak met peper. Voeg de spinazie en oregano toe aan de saus en laat al roerend slinken. Roer tenslotte de room en 1/3 van de kaas door de saus.

Verdeel een laagje saus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel hier wat plakjes courgette overheen, gevolgd door weer wat saus. Bedek weer met lasagnebladen. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje saus. Bestrooi met de overige geraspte kaas.

Bak in het midden van de oven circa 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Stefanie

    Ik zet net de ovenschaal in de oven en denk; ik hou kookroom over🤷🏼‍♀️ Deze staat wel in de ingrediënten, maar niet in de bereidingswijze🙈 Hopelijk smaakt ie straks alsnog goed!

    1. Hoi Stefanie, het staat er toch echt in hoor: Roer tenslotte de room en 1/3 van de kaas door de saus. Maar ik denk dat hij ook zonder de room wel zal smaken… ? 🙂

  2. M

    Waarmee kan je het beste de courgette voor vervangen? Wij zijn allebei geen fan courgettes en aubergines 😊

    1. Heb je courgettes al eens op deze manier (geroosterd in de oven) geprobeerd? Dat smaakt heel anders dan dat je courgette stooft of bakt. Echt een aanrader! Wil je het echt niet proberen dan zou je gebakken champignons, gebakken venkel, groene asperges en/of plakjes tomaat kunnen toevoegen. Genoeg smakelijke alternatieven! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin