Ingrediënten

  • 150 g mesclun slamelange
  • 1 handsinaasappel
  • 1 stronkje witlof, de blaadjes in smalle reepjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Handje gepelde walnoten, grof gehakt
  • 200 g gerookte eendenborstfilet, in plakjes
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes

Sinaasappeldressing

  • 1 handsinaasappel
  • 1 tl donkere balsamicoazijn
  • Kneepje honing
  • Ca. 4 el extra vierge olijfolie

Salade met eendenborst en sinaasappel

Bereiding

  1. Maak eerst de dressing. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de sinaasappelrasp en het -sap, balsamicoazijn en honing in een kommetje en klop tot een dressing. Voeg langzaam de olijfolie toe en klop verder tot een gladde dressing. (De dressing moet zachtzoet van smaak zijn met een klein, fris zuurtje erin. Voeg indien nodig wat extra azijn of honing naar smaak toe.) Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de tweede sinaasappel. Snijd het sinaasappelvruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  3. Meng in een kom de slamelange, witlof, rode ui en peterselie en voeg 1 eetlepel dressing toe. Hussel de salade voorzichtig om en verdeel over 4 borden. (Let op: vanaf het moment dat je de salade mengt met de dressing moet je het gerecht snel serveren, anders wordt de sla zacht.)
  4. Verdeel de eendenborstfilet, sinaasappelpartjes en walnoten over de salade. Druppel de resterende dressing over de salade en bestrooi met de tijmblaadjes. Serveer direct.

Salade met eendenborst en sinaasappel

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin