Achter de schermen week 8

Achter de schermen week 8

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ella-Marie heeft voorjaarsvakantie en logeert een nachtje bij mijn ouders. Johan eet ’s avonds een kommetje soep (haha! — recept volgt binnenkort) en ik eet een diepvriespizzaatje. Prima maaltje voor een inspiratieloze maandag.

Dinsdag

Tijd om te koken. Ik maak twee lekkere toastsalades: kip-kerriesalade en kipsatésalade. Het recept voor de kip-kerriesalade stond al online, maar omdat de oude foto’s weinig tot de verbeelding spraken, maakte ik nieuwe foto’s. Helemaal geen straf.

De kipsatésalade is wel nieuw. En waanzinnig goed gelukt! Het recept ga ik snel met je delen.

Na het maken van de foto’s eet ik de broodjes als lunch.

’s Avonds eet Johan eet het allerlaatste kommetje soep op en ik gooi een restje diepvriesfriet in de Airfryer. Ik was zo gulzig dat ze al op waren voordat ik er een foto van kon maken. ?

Woensdag

Ik heb een paar dagen vrij gepland om leuke dingen te doen met Ella-Marie. En onder leuk verstaan wij bakken! Cupcakes met botercrème dit keer.

Johan zit in Duitsland voor zijn werk en stuurt me rond lunchtijd deze foto door.

Ik begin spontaan te kwijlen. Binnenkort toch maar eens zelf maken, zo’n Currywurst.

Voor het avondeten maak ik een grote pan nasi goreng. Die staat hier regelmatig op tafel. Zowel Johan, Ella-Marie en ik zijn er dol op.

Donderdag

De dag begint met verdrietig nieuws: de opa van Johan in overleden. Het nieuws komt niet als verrassing, het ging al een tijdje slecht met zijn gezondheid, maar toch voelt het onwerkelijk.

Johan is vrij, omdat we een dagje met z’n drieën op pad wilden gaan. We twijfelen eerst of we moeten gaan, maar besluiten er voor Ella-Marie toch een leuk dagje van te maken. We lunchen ’s middags in Arnhem en gaan daarna naar de film, Alvin and the Chipmunks: Road Trip. Wat een leuke film!

We eten ’s avonds thuis met een kliekje nasi van gisteren.

Vrijdag

Ella-Marie en ik hebben zin om koekjes te bakken. Niet veel later ligt er een vracht knapperige roomboterkoekjes voor onze neus. Als we ’s middags op bezoek gaan bij de overgrootmoeder van Ella-Marie pakken we er een paar in om mee te nemen.

Voor het avondeten maak ik een nieuwe ovenschotel met krieltjes, spruitjes, spekjes, kipschnitzelreepjes en champignonsaus. Wauw! Ik probeer het recept zo snel mogelijk met je te delen, want deze wil je maken!

Zaterdag

Johan belegt een lekker broodje voor de lunch met gebakken ei, cheddar en jalapeños.

Weer zo’n feestmaal: ik maak kip enchiladas! Wederom een toppertje die ik snel met je ga delen.

Nog later op de avond — als Ella-Marie op bed ligt — genieten Johan en ik van een plankje lekkers, terwijl we naar onze favoriete Netflix-serie kijken: White Collar.

Zondag

Als ik ’s ochtends beneden kom hebben Johan en Ella-Marie de tafel al gedekt.

Johan zijn ouders komen ’s middags even op bezoek. Een mooie gelegenheid om een glaasje zelfgemaakte advocaat te serveren. Recept volgt.

’s Avonds eten we zelfgemaakte pizza. Ella-Marie mag haar eigen pizza beleggen. Johan en ik gaan dit keer voor quattro stagioni. Heel erg lekker!

Zet jij deze week ook een lekker KeukenLiefde-gerecht op tafel? Stuur me een leuke foto door van het eindresultaat. Vind ik superleuk!

Veel smakelijk eetplezier.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

4 reacties

Deel je liefde

 1. Jan Spies

  Een gezellig rommeltje achter de schermen, nieuwsgierig naar de recepten.

  1. Haha, bedankt Jan. Recepten ga ik zo snel mogelijk met je delen! 🙂

 2. Mirte

  Weer een erg inspirerend ‘achter de schermen’.
  Ben benieuwd naar de recepten die nog volgen.

  1. Leuk om te horen Mirte. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde