Siciliaanse vis uit de oven

Gesponsord — Wil je gezond, lekker en licht eten? Dan is dit het gerecht voor jou: Siciliaanse vis uit de oven!

Siciliaanse vis uit de oven

Voor de Miele-kookchallenge daagde tv-kok Roberta Pagnier mij uit om een lekker gerecht te maken met de Miele-oven met de functie Professional:

Siciliaanse vis uit de oven

Met de functie Professional kun je tijdens de bereiding in de oven stoomstoten aan je gerecht afgeven en wordt het vochtgehalte hoger. Hierdoor blijft vis en vlees lekker sappig, krijgen brood en ovenschotels een knapperig goudbruin korstje en bak je de perfecte soufflés!

Ik besluit een lichte en zomerse ovenschotel met vis te maken. De ingrediënten als venkel, pijnboompitjes, rozijnen, olijven en tomaat doen Roberta direct denken aan Sicilië. Een Sicilaanse visschotel is geboren! Samen met Roberta ga ik aan de slag. We snijden de groenten, hakken de kruiden en kletsen er gezellig op los. Wat een luxe zo’n koksmaatje. Daar kan ik wel aan wennen! 😉 Ondertussen verwarm ik alvast de oven voor: die zorgt straks voor de magie!

Dit is één van mijn favoriete gerechten die ik maak als ik even pas op plaats wil maken, zonder recessie te doen op het gebied van smaak. Dit gerecht is (meer dan) bevredigend genoeg om zo te serveren, maar wat knapperig vers brood past hier zeker ook goed bij.

 

Seizoen, Wereldgerecht, Kookvideo's, Visrecepten, Slank, Ovenrecepten, Italiaanse recepten, Snel, Zomerrecepten, Koolhydraatarme recepten, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. George

    Wat een heerlijk gerecht, super genoten hier thuis! Heb geen stoom maar met 12 min was in kabeljauw nog heel mooi glazig…… Aanrader!

    1. Leuk om te horen dat je mijn enthousiasme deelt George! 🙂

      1. Marlies Noijen

        Is dit gerecht volledig gemaakt in de ” stoomoven” ?

        1. Dat klopt Marlies.

  2. Marleen

    Oh heerlijk ga ik maken…….maar heb helaas niet zo’n prachtige stoomoven! Hoe lang in gewone oven?

    1. Ik zou dezelfde tijd aanhouden Marleen, maar wel goed in de gaten houden. Vis heeft een hele korte bereidingstijd.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin