Slaschuitjes met Thaise glasnoedelsalade

Deze slaschuitjes gevuld met Thaise glasnoedelsalade zijn heerlijk om als hapje of voorgerecht te serveren. De Thaise glasnoedelsalade kun je van tevoren al maken en afgedekt wegzetten in de koelkast. Ook de slablaadjes kun je van tevoren al loshalen en schoonmaken en in een diepvrieszak bewaren in de koelkast. Zo zet je dit heerlijke hapje moment suprême in een handomdraai op tafel!

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Lenterecepten, Zomerrecepten, Voorgerecht, Salades, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1 krop botersla of little gem
  • 100 g rijstvermicelli
  • 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 1/3 grote winterpeen, geschild en grof geraspt
  • 1/3 komkommer, in dunne plakjes
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • Paar takjes munt, fijngehakt

Voor de dressing

  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el vissaus
  • 1 limoen, alleen het sap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt

Bereiding

Maak de sla schoon en haal de blaadjes voorzichtig los. Dep de slablaadjes voorzichtig droog met een stukje keukenpapier. Gebruik bij voorkeur de kleinere slablaadjes die stevig genoeg zijn om te vullen.

Bereid de rijstvermicelli volgens de omschrijving op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Meng de rijstvermicelli in een kom samen met de overige ingrediënten.

Roer alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Voeg een aantal eetlepels van de dressing (houd wat dressing achter de hand voor serveren) toe aan de vermicellisalade en hussel om. Schep in elk slaschuitje wat glasnoedelsalade en leg ze op een mooie schaal. Giet de overige dressing in een klein kommetje en serveer apart bij de schuitjes.

Serveer direct want anders worden de slablaadjes zacht.

Slaschuitjes met Thaise glasnoedelsalade

Slaschuitjes met Thaise glasnoedelsalade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin