Snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or

Deze snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or staat in een handomdraai op tafel en is perfect als hoofdgerecht voor twee personen (of voor drie tot vier personen als borrelhapje). Ik serveer hem met knapperig stokbrood, gekookte krieltjes, knapperige slablaadjes, mini augurkjes en verschillende vleeswaren. Een salade lichtjes aangemaakt met deze zelfgemaakte honing-mosterddressing is ook lekker om erbij te serveren. De witte wijn (bij voorkeur eentje uit de Jura-regio, of een droge Riesling) waarvan je een beetje bovenop de kaas sprenkelt voordat je hem de oven inschuift, schenk je daarna ook in een glas voor jezelf en je partner. Et voilà, een romantisch diner voor twee (of drie, lees hieronder 😉)!

Vacherin Mont d’Or

Vacherin Mont d’Or is een zacht kaasje met witte korst dat verpakt is in de schors van sparrenhout. De smaak is romig, mild en licht nootachtig. Hij wordt gemaakt van koemelk afkomstig van koeien die grazen in zowel het Franse departement Doubs als in het Zwitserse kanton Vaud. In beide landen heeft de kaas het AOC-keurmerk.

Seizoenskaas

Het is een echte seizoenskaas want zodra de eerste sneeuw valt en de koeien op stal gaan produceren ze niet genoeg melk meer om de kaas te maken. Hij is daarom alleen verkrijgbaar van eind augustus tot eind maart.

Snelle kaasfondue

Je kunt het kaasje met bakje en al in de oven zetten waardoor de kaas vloeibaar wordt en ideaal is om als snelle kaasfondue te serveren.

Snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or

Hoogendoorn Kaas

Eerder vertelde ik op Instagram over de samenwerking die ik dit jaar en volgend jaar heb met Hoogendoorn Kaas. Een familiebedrijf dat al 80 jaar kaas verkoopt in Nederland. Hun assortiment bestaat uit Nederlandse en buitenlandse kazen die je kunt proeven bij één van hun marktkramen (kijk op hun website voor de locaties) maar ook kunt bestellen in hun online webwinkel. Elke maand sturen ze me een lekker product toe om te proeven en een recept mee te maken. Zo maakte ik eerder deze recepten met Hoogendoorn Kaas:

Dit keer stuurde ze me dus Vacherin Mont d’Or op om iets lekkers mee te maken. Ik kende dit kaasje nog niet maar kan wel zeggen dat het een blijvertje is. Toen de laatste foto van dit gerecht gemaakt was ging de plank direct op tafel en hebben we er heerlijk met z’n drieén (onze dochter is net zo’n kaaskop als haar ouders) van zitten smullen.

Kerstrecept

We zijn zo enthousiast dat we erover denken om deze kaasfondue op tweede kerstdag voor ons drieën als borrelplank op tafel te zetten. Kerstfilmpje aan, een goed glas wijn erbij en genieten!  Twijfel dus geen moment en maak hem snel zou ik zeggen! 😀

Themarecepten, Kerstrecepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(8 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde