Snijbonen in romige saus

Ik ben dol op snijbonen maar gek genoeg zet ik ze niet vaak op het menu. Ken je dat? En als ik ze dan op tafel zet verwerk ik ze meestal in stamppot. Hartstikke lekker natuurlijk, maar soms wil je weleens wat anders. Deze snijbonen in romige saus is een heerlijk bijgerecht en heel makkelijk om te maken. Serveer met een gekookt aardappeltje en een stukje gebakken kip, vis, vlees of — zoals tegenwoordig heel geliefd is — een lekker vega dingetje. 🙂

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Groenten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 400 g snijbonen, schoongemaakt en fijngesneden
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 275 ml kookvocht van de snijbonen
  • 1 tl gedroogde dille

Bereiding

Kook de snijbonen in een pan met ruim kokend, licht gezouten water beetgaar. Giet de snijbonen af en vang 275 ml kookvocht op. Laat de snijbonen goed uitlekken in een zeef of vergiet.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde door de boter. Dit bloemmengsel heet roux. Laat de roux op laag vuur circa 6 minuten garen, zonder te laten kleuren. Roer regelmatig met de garde.

Voeg langzaam en al roerend het opgevangen kookvocht toe tot je een dikke, romige saus hebt. Roer de dille en snijbonen door de saus en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Warm de saus nog even door tot de snijbonen goed warm zijn.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin