Ingrediënten
- Olijfolie om in te bakken
- 1 rode paprika, de helft in smalle reepjes gesneden, de andere helft in blokjes
- 6 kippendijen, in blokjes of reepjes gesneden
- 2 uien, fijngesnipperd
- 100 g chorizo, in blokjes
- 3 knoflooktenen, uitgeperst
- Milde paprikapoeder
- 450 g paellarijst
- 8 – 10 draadjes saffraan
- 200 ml droge witte wijn
- 100 g tomatenfrito
- 1 liter kippenbouillon (gemaakt van 2 tabletten)
- 150 g snijbonen (zakje voorgesneden)
- 300 grote garnalen, rauw en ongepeld
- 500 g ongekookte mosselen, goed schoongespoeld met water*
- 70 g doperwten
- Bosje platte peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, in partjes gesneden
*Geef mosselen die na het schoonspoelen nog openstaan een tikje op het aanrecht. Als de schelp daarna niet dichtgaat gooi hem dan weg.
Nodig
- Barbecue met deksel (ik gebruik de Campingaz 4 Series Onyx S gasbarbecue)
- Paella pan voor de barbecue (ik gebruik de Campingaz paella pan)
Deel je reactie