Spaanse paella van de barbecue

Heerlijk Spaanse paella met malse kippendij, chorizo, mosselen en grote garnalen. Als groente gebruik ik paprika, snijbonen en doperwten. Ik maak hem buiten op de barbecue in een daarvoor geschikte paellapan. 

Wij hebben een Campingaz gasbarbecue waarbij je een deel van het rooster kunt weghalen en hier een module in kunt plaatsen zoals een pizzasteen of paellapan. Superhandig en het werkt echt heel goed (lees hier mijn pizzarecept van de barbecue waarvoor ik de pizzasteen gebruikte). Maar je kunt natuurlijk ook een andere barbecue met hittebestendige paellapan gebruiken, of de paella bereiden op een gas- of inductiekookplaat. Maar lekker kokkerellen in de buitenlucht is toch wel het allerleukst!

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Barbecuerecepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Spaanse recepten, Visrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(4 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin