Spaghetti met tomatensaus, basilicum en Parmezaan

Spaghetti met tomatensaus, basilicum en Parmezaan

Toen ik mijn man net leerde kennen, kwam ik er al vrij snel achter dat we een gezamelijke passie deelden voor lekker eten en drinken. In mijn toenmalige studentenonderkomen, waar ik de keuken moest delen, stonden we dan ook snel met een glas wijn in de hand, gezamelijk in potten en pannen te roeren. Ons favoriete gerecht was lasagne. We konden er geen genoeg van krijgen. Daarentegen stond dat Johan beslist geen spaghetti en rode tomatensaus luste. Huh?! Snap jij het nog?

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaartjes samen en heb ik me verzoend met het feit dat sommige dingen in het leven simpelweg onverklaarbaar zijn. Totdat mijn man vorige week geheel uit zichzelf de keuken indook om deze spaghetti met rode tomatensaus te maken! En als klapper op de vuurpijl heeft hij er gruwelijk van zitten smullen! Ik denk dat hij wel tien keer heeft gezegd, hoe lekker hij het vond. Ha! Dat hoef je mij natuurlijk niet te vertellen, maar om dat nu na al die jaren uit zijn mond te horen? Echt, de wonderen zijn de wereld nog lang niet uit.

Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 1 x recept voor tomatensaus
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Stukje Parmezaan
  • Extra vierge olijfolie

DSC_5598_800x565

Bereiding
Breng een ruime kookpan met licht gezouten water aan de kook en kook de spaghetti, volgens de beschrijving op het pak, beetgaar.

DSC_5610_800x536

Verwarm de tomatensaus met de verse basilicum (houd de mooie en kleinste basilicumblaadjes achter de hand) en laat enkele minuten zachtjes doorpruttelen. Verwijder daarna de basilicum.

DSC_5606_800x508

DSC_5608_800x536

Giet de spaghetti af (houd een klein kopje kookvocht achter) en doe terug in de pan. Roer de spaghetti los met het kopje kookvocht en wat olijfolie en schep direct op borden. Verdeel de tomatensaus over de spaghetti en bestrooi met de achtergehouden basilicum en vers geraspte Parmezaan.

Spaghetti met tomatensaus, basilicum en Parmezaan

Eet smakelijk!

Kinderrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Zoooo, echt wel! 😉

  2. Claudia

    hahaha, mannen zijn (heel) soms toch onvoorspelbaar 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde