Surinaamse bami

Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti in plaats van bami en is ontzettend lekker! Het wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals (zoetzure) komkommers, tomaat en Surinaamse sambal. Ook gemarineerde en gebakken kip wordt er vaak bij geserveerd maar ik bak de kip gewoon mee met de bami. Dat is net zo makkelijk en lekker! 

Wereldgerecht, Menu, Kiprecepten, Pastarecepten, Snel, Surinaamse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 g kipfilet of kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl 5-kruidenpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 4 el ketjap asin (sojasaus kan ook)
  • 2 el ketjap manis
  • 5 takjes bladselderij, grof gehakt
  • Olie om in te bakken

Tip!

Wil je extra groenten aan dit gerecht toevoegen? Bak dan gerust een zak roerbakgroenten mee met de kip!

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de spaghetti. Voeg als het water kookt de spaghetti toe en een kook beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en hussel om met een scheutje olijfolie of zonnebloemolie zodat de spaghetti niet gaat plakken.

Verhit een ruime wok- of hapjespan met een scheutje olie en voeg ui en knoflook toe. Fruit op middelhoog vuur tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de kip, gemberpoeder, 5-kruidenpoeder, tomatenpuree, het bouillonblokje en de ketjap asin en -manis en bak 2 minuten verder of tot de kip gaar is.

Voeg de spaghetti en de selderij toe en hussel goed door het kipmengsel. Verwarm tot alles door en door warm is.

Surinaamse bami

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Pien

    Vanavond gemaakt..zelf nog wel wokgroente eraan toegevoegd.
    Was verrukkelijk lekker 😋😋😋

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Pien! 🙂

  2. Rita

    Goedemiddag,
    Wat voor soort bouillon blokje gebruik je hiervoor?
    Bedankt.
    Groetjes Rita

    1. Ik gebruik zelf (bijna) altijd kippenbouillontabletten omdat die een hele lekkere smaak geven. Maar een groentebouillontablet kan ook prima.

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin