Surinaamse bami

Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti in plaats van bami en is ontzettend lekker! Het wordt vaak geserveerd met bijgerechten zoals (zoetzure) komkommers, tomaat en Surinaamse sambal. Ook gemarineerde en gebakken kip wordt er vaak bij geserveerd maar ik bak de kip gewoon mee met de bami. Dat is net zo makkelijk en lekker! 

Wereldgerecht, Menu, Kiprecepten, Pastarecepten, Snel, Surinaamse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 g kipfilet of kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl 5-kruidenpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 4 el ketjap asin (sojasaus kan ook)
  • 2 el ketjap manis
  • 5 takjes bladselderij, grof gehakt
  • Olie om in te bakken

Tip!

Wil je extra groenten aan dit gerecht toevoegen? Bak dan gerust een zak roerbakgroenten mee met de kip!

Bereiding

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de spaghetti. Voeg als het water kookt de spaghetti toe en een kook beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en hussel om met een scheutje olijfolie of zonnebloemolie zodat de spaghetti niet gaat plakken.

Verhit een ruime wok- of hapjespan met een scheutje olie en voeg ui en knoflook toe. Fruit op middelhoog vuur tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de kip, gemberpoeder, 5-kruidenpoeder, tomatenpuree, het bouillonblokje en de ketjap asin en -manis en bak 2 minuten verder of tot de kip gaar is.

Voeg de spaghetti en de selderij toe en hussel goed door het kipmengsel. Verwarm tot alles door en door warm is.

Surinaamse bami

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Pien

    Vanavond gemaakt..zelf nog wel wokgroente eraan toegevoegd.
    Was verrukkelijk lekker 😋😋😋

  2. Rita

    Goedemiddag,
    Wat voor soort bouillon blokje gebruik je hiervoor?
    Bedankt.
    Groetjes Rita

    1. Ik gebruik zelf (bijna) altijd kippenbouillontabletten omdat die een hele lekkere smaak geven. Maar een groentebouillontablet kan ook prima.

Follow on Bloglovin