Taco’s met gehakt en rijst

Deze smakelijke tacoschelpen gevuld met Mexicaans gehakt en rijst zet je in een mum van tijd op tafel. Zet bakjes op tafel met geraspte kaas, frisse ijsbergsla, salsasaus, guacamole, crème fraîche en plakjes verse jalapeño pepers zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Dan is het feest! 

Hoofdgerecht, Mexicaanse recepten, Snel, Vleesrecepten, Wereldgerecht

Ingrediënten

  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 150 g haricots verts of sperziebonen
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 blikje bonenmix met mais
  • 200 g tomaten frito
  • 300 g basmati rijst
  • Taco’s
  • Olie om in te bakken

Om erbij te serveren

  • IJsbergsla, fijngesneden
  • Salsasaus
  • Guacamole
  • Crème fraîche of zure room
  • Geraspte kaas (cheddar past hier goed bij!)
  • Verse jalapeño peper, in ringen gesneden

In plaats van taco’s kun je het gehakt en de rijst ook oprollen in zachte tortillawraps. Leg de wraps in een ovenschaal, bestrooi met wat kaas en gratineer ze in de oven. Een heerlijke variant!

Bereiding

Maak de haricots verts schoon en snijd de puntige uiteinden eraf. Snijd de boontjes in kleine stukjes, zodat ze snel gaar zijn.

Verhit een hapjespan of koekenpan met een scheutje olie en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de haricots verts en paprika toe en bak kort even mee. Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden toe en bak rul. Voeg de tomaten frito en een scheut water toe. Laat de bonenmix uitlekken en voeg toe aan het gehakt. Doe de deksel op de pan en smoor op middelhoog vuur, totdat de boontjes gaar zijn en de saus is ingedikt. Proef en breng indien nodig extra op smaak met zout en peper (altijd uit de molen!).

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de omschrijving op het pak. Verwarm de taco’s volgens de omschrijving op het pak.

Vul de taco’s met wat ijsbergsla, rijst en het gehaktmengsel.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Wauw heerlijk bedankt voor het recept.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com