Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Thaise groene curry met kip en aubergine
Als je dol bent op heet en pittig eten, dan is dit het gerecht voor jou! Thaise groene curry met kip en aubergine. Ik kreeg onlangs van mijn moeder een zakje groene currypasta van blue elephant, haar leek dit iets te avontuurlijk om te maken. Op de achterkant van het zakje stond tevens dit recept idee, dus ging ik aan de slag.
De smaak van deze curry is heet en verrukkelijk, de kip blijft heerlijk mals en de rijst zorgt voor verkoeling. Kortom, een top gerecht!
Ingredienten voor 3 personen
2 kipfilets
1 ui
1 aubergine
1 zakje blue elephant groene currypasta
165 ml kokosroom of 2 el santen (ingedikte kokosmelk) + 100 ml water
2 citroenblaadjes (djeroek poeroet)
1 el vissaus
1 el gula djawa (palmsuiker)
handvol verse basilicumblaadjes
1 chilipepertje, ontzaad en in dunne ringen gesneden
2 el rijstolie of zonnebloemolie
4 kopjes basmati rijst + 12 kopjes water
zout
Verder nodig
grote wok- of braadpan, kookpan
Bereiding
Doe de rijst, water en een snuf zout in een pan met deksel en breng aan de kook (ik voeg altijd extra een citroenblaadje en wat santen toe voor een frisse en romige smaak). Zet het vuur laag en laat de rijst een minuut of 7 zachtjes garen, zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan verder garen.
De rijst neemt uiteindelijk al het vocht op. Pel en snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Snijd de kip in middelgrote stukken. Verhit de olie in de wokpan en fruit de ui zacht.
Voeg de currypasta toe en bak even mee tot deze begint te geuren.
Voeg de kokosroom en het water toe en breng aan de kook.
Zet dan het vuur zacht en voeg de aubergine toe.
Laat deze een minuut of 5 meegaren en voeg dan de kip, citroenblaadjes, vissaus en gula djawa toe.
Laat zachtjes verder pruttelen tot de kip gaar is. Proef of je de saus goed vind, voeg eventueel nog wat extra vissaus of gula djawa toe. Bestrooi de curry vlak voor serveren met basilicumblaadjes en de in ringen gesneden rode peper.
Roer de rijst los en serveer met de curry.
Eet smakelijk!
Wereldgerecht, Aziatische recepten, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Kiprecepten
om 17:04
Hoeveel water moet er toegevoegd worden samen met de kokosroom?
om 17:41
Goed lezen bij de ingrediënten. 😉
om 15:29
Ik zag het inderdaad later staan haha