Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ik ben dol op curry: een makkelijk eenpansgerecht dat snel op tafel staat en waar je eindeloos mee kunt variëren. Omdat ik in januari altijd extra veel zin heb in licht en gezond eten, maak ik een Thaise rode groentecurry met pompoen, bloemkool en sugar snaps.
Omdat Johan dol is op pittig eten gebruik ik als basis Thaise rode currypoeder. Speciaal voor dochterlief blus ik het pittige af met DREAM Coconut Organic. Dat is een biologische drank op basis van water, rijst en kokosmelk. Het heeft een laag vetgehalte en een heerlijke smaak. De DREAM Coconut die na het koken van dit gerecht overblijft drink ik lekker op.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Bereiding
Verhit een hapjespan met olie en fruit de gember en sereh op laag vuur totdat de aroma’s vrijkomen. Voeg de rode currypoeder of pasta toe en fruit even mee. Verkruimel de bouillontablet erover en voeg de DREAM Coconut Organic toe. Breng aan de kook. Voeg de pompoen en bloemkool toe, doe de deksel op de pan en kook 3 minuten. Voeg de sugar snaps toe en kook 3 minuten verder, of totdat de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met het sap van een halve limoen en bestrooi met fijngehakte koriander.
Garneer eventueel met wat rode peper. Serveer met witte rijst of noedels.
Eet smakelijk!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met DREAM.
Wereldgerecht, Slank, Vegetarisch, Aziatische recepten, Snel, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht
Verdeel je liefde