Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Na het proeven van deze zelfgemaakte tomaten-gehaktsaus (ook bekend als bolognesesaus) gebruik je nooit meer een pakje sausmix voor spaghetti of macaroni. Maar ook in de klassieke lasagne al forno mag hij niet ontbreken. Dit is het perfecte basisrecept voor eindeloos Italiaans smulplezier!
Saus over? Vries hem in voor de volgende keer!
Ingrediënten
Verder nodig
Keukenmachine, hapjes- of braadpan
Bereiding
Was de bleekselderij en verwijder de buitenste harde draden. Snijd in grove stukken en doe samen met de wortel, ui, knoflook en ontbijtspek in de keukenmachine. Mix fijn. (Je kunt het natuurlijk ook gewoon fijnsneden met de hand.)
Verhit een hapjes- of braadpan met wat olie en fruit het fijngemixte groentemengsel zachtjes aan, totdat het vocht verdampt is en het aan de bodem begint aan te bakken. Voeg het gehakt en de kruidenmix toe en bak het gehakt rul. Blus eventueel af met een scheut wijn en laat even verdampen. Voeg de gezeefde tomaten toe en vul het lege pak voor de helft met water. Schud goed om en voeg toe aan de saus.
Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen, of — als je alle tijd van de wereld hebt — zelfs een hele ochtend of middag. Daar wordt ‘ie nóg lekkerder van.
Enjoy!
Basisrecepten, Wereldgerecht, Sauzen, Italiaanse recepten, Hartige keuken
om 14:02
Ik woon in Fuerteventura, Canarias en ik vind de pakjes gezeefde tomaten die ze hier verkopen niet lekker. Te zoet! Kan ik het vervangen door een blik gepelde tomaten (fijn gehakt) en een eetlepel tomatenpuree?
om 09:08
Ja hoor Marian, dat kan zeker! 🙂
om 13:40
Oké, bedankt!
om 09:54
Wat kan ik als vervanging gebruiken voor de wijn, aangezien mijn 1 en 5 jarige zoontje mee eten 😬
om 15:47
de wijn is optioneel Nathalie, je kunt hem dus ook gewoon weglaten. 🙂
om 23:17
Vandaag deze saus gemaakt. Makkelijk om te maken en gewoon erg lekker.
Wel met een flinke slok wijn erin. Dat maakt echt het verschil. Vind ik.
Heb precies het recept gevolgd en volgens mij hoeft er verder niets in. Hij is af!
Wat mij betreft een blijvertje.
om 18:54
Heerlijk recept! 😋 Inderdaad voor ons geen kant en klare zakken meer.
om 05:16
Wat doen we met het spek?
om 09:34
Goed lezen Inge, het staat erin. 😉
om 21:27
Wat als je geen spek lust, wat kan ik daarvoor in de plaats doen? Is natuurlijk om het wat zout te maken.
om 10:52
je kunt het spek ook gewoon weglaten, geen probleem! 🙂