Vanille-roomijs maken zonder ijsmachine

Écht lekker vanille-roomijs maken zonder ijsmachine? Dat kan! Op internet vond ik een recept voor roomijs — van Britse kookgodin Nigella Lawson — die je maakt zonder ijsmachine. Omdat ik dol ben op vanille-roomijs heb ik het recept iets aangepast.

Zo voeg ik verse vanille toe en ik vervang de Whisky door mijn zelfgemaakte vanille-extract. Zo maak je heel eenvoudig het lekkerste vanille-roomijs, zonder ijsmachine.

Laat die tropische, zinderde zomeravonden nu maar komen…!

Basisrecepten, Menu, Dessert, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 280 g gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom, koud uit de koelkast
  • 1 vanillepeul
  • 1 tl vanille-extract, ik gebruikte mijn zelfgemaakte

Verder nodig

  • Elektrische handmixer
  • Cakeblik of andere vorm die in de vriezer kan

 

Tip! Dit ijs is niet direct schepbaar als je het uit de vriezer haalt. Haal het daarom ruim voordat je het gaat serveren uit de vriezer om zachter te laten worden.

Bereiding

Snijd de vanillepeul over de lengte open en schraap de vanillemerg eruit.

Doe de gecondenseerde melk, slagroom, vanillemerg en vanille-extract in een kom en klop met de mixer tot de room lobbig is. Dit duurt circa 8 tot 10 minuten.

Schenk de vanilleroom in een cakeblik en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven, maar nog liever een hele nacht.

Vanille-roomijs maken zonder ijsmachine

Vanille-roomijs maken zonder ijsmachine

Vanille-roomijs maken zonder ijsmachine

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Elisa

    Hoi Annemiek.
    In je recept zeg je dat je het in de koelkast zet om op te stijven, maar ik neem aan dat dit de vriezer moet zijn? Aangezien er wel staat dat je het ruim van te voren uit de vriezer moet halen.

    1. Ah, je hebt helemaal gelijk Elisa! Ik heb het meteen aangepast! Dankjewel voor het melden! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin