Deze varkenshaassaté serveer ik graag bij de bami of nasi. In de zomer grill ik hem graag buiten op de barbecue. Varkenshaas mag nog licht rosé zijn vanbinnen, dan is hij nog lekker mals en sappig. Dit recept is voldoende voor 4 grote, of 5 middelgrote sateetjes. Niet zo’n liefhebber van varkenshaas? Je kunt deze sateetjes ook maken met kip (dij of filet), hamlappen, of een combinatie daarvan.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Snijd de varkenshaas in blokjes en doe in een kom met de overige ingrediënten. Schep om en dek af met vershoudfolie. Laat minimaal 15 minuten tot maximaal een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de satésaus en houd warm. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
Verhit een grillpan, koekenpan, oven, ovengrill, of barbecue en bak of grill de varkenshaassaté op hoog vuur tot ze rondom goudbruin en gaar zijn. Varkenshaas mag nog iets rosé zijn, dan is hij lekker mals.
Leg de varkenshaassaté op een mooi bord en schep er wat satésaus overheen. Serveer de varkenshaassaté direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Hoiii , even een vraagje . Waarom staat er toch zo’n gek gewicht bij de Varkenshaas. 443 gram. Kunnen we dat niet beter afronden naar 400 /500 gram ?? Met vriendelijke groet. Karin van den Bos.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 18:00
Hoiii , even een vraagje .
Waarom staat er toch zo’n gek gewicht bij de Varkenshaas.
443 gram.
Kunnen we dat niet beter afronden naar 400 /500 gram ??
Met vriendelijke groet.
Karin van den Bos.
om 13:00
Hoi Karin, dat is het gewicht van de verpakking. Is idd een beetje verwarrend. Ik pas het even aan!