Ingrediënten
- 1,5 kg tomaten*, steelaanzet verwijderd en in stukken gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, uitgeperst
- Optioneel, snuf gedroogde chilivlokken
- Handje verse basilicumblaadjes
- 2 groentebouillontabletten, verkruimeld
- 500 ml water
- 2 el mascarpone (+eventueel extra voor garnering)
- Optioneel, snuf suiker (hangt van de zoetheid van tomaten af)
- Olijfolie om in te bakken
*Welke tomaten je gebruikt maakt niet zoveel uit, zolang ze maar sappig en zoet zijn.
Nodig
- Staafmixer (zie onderstaande tip!)
om 18:05
Benieuwd welke staafmixer je hebt, met de staafmixer en keukenmachine, maar toch nog enkele schilletjes
om 11:35
Ik heb de staafmixer van Braun met ActiveBlade. Hier krijg je alles fijn mee! 🙂
om 13:13
Heerlijke gebonden soep