Video: Italiaanse tortellinisoep

Klik hier als je de video niet kan zien.

Gesponsord — Voor deze Italiaanse tortellinisoep liet ik me inspireren door de inhoud van mijn kelderkast. Na een korte speurtocht sprokkelde ik daar wortel, bleekselderij en kaastortellini bij elkaar. Een Italiaanse tortellinsoep is geboren. In de diepvries vond ik nog enkele groene smaakbommetjes in de vorm van doperwtjes. Die mogen er ook bij: ik ben dol op hun knapperige en lichtzoete bite.

Als soepbasis gebruik ik Honig Soep Creatie basis voor verse groentesoep. Deze handig doseerbare poeder gebruik je op dezelfde manier als een bouillonblokje, maar geeft de soep naast een ‘zoute boost’ (er zit minder zout in dan in een bouillontablet), ook een rijke en volle groentesmaak die helemaal af is. Samen met de bij elkaar gesprokkelde verse ingrediënten tover ik zo in een mum van tijd iets lekkers uit mijn KeukenLiefde-heiligdom.

Is de tafel al gedekt? De soep is klaar!

Video: Italiaanse tortellinisoep

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten 

Ingrediënten

 • Olie om in te bakken
 • 1 sjalot, fijngesnipperd
 • 4 bospeentjes, geschild met een dunschiller en in plakjes gesneden
 • 2 stengels bleekselderij, geschild en in smalle boogjes gesneden
 • 4 el Honig Soep Creatie basis voor verse groentesoep
 • 100 g tortellini (vulling naar keuze, ik gebruik kaastortellini)
 • Handje diepvriesdoperwten
 • Paar blaadjes verse basilicum voor garnering

Bereiding
Verhit een soeppan met wat olie en fruit de sjalot, wortel en bleekselderij aan, totdat de ui zacht is. Voeg 1 liter warm water en de Honig Soep Creatie toe. Roer met een garde totdat alle klontjes verdwenen zijn. Breng de soep aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook ze beetgaar. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de bevroren erwten toe en kook mee.

Schep de soep in kommen en garneer met de verse basilicum. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Video: Italiaanse tortellinisoep

Tip

Smaakt deze Italiaanse tortellinisoep jou naar meer? Probeer dan ook deze Chinese tomatensoep en Surinaamse pindasoep die ik maakte met Honig Soep Creatie. Hele dikke aanraders!

Budget, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Kookvideo's, Lunch, Snel, Soep, Vegetarisch, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

 1. Tortellini soep staat al een tijdje op ons lijstje om te maken, lijkt me heerlijk!

 2. Ivy

  Ah, tortellinisoep! Lekker! Ik heb er eentje uit het Fokke & Sukke kookboek. Ideaal voor als het snel en makkelijk moet. Het lijkt behoorlijk op elkaar; ik gebruik voor twee zeer hongerige personen 1 zak kaastortellini, 1 liter groentebouillon (van 1 blokje; anders wordt het inderdaad zout met die kaastortellini) en een doos diepvriessoepgroente van 450 gr. Dat is nog sneller. Die soepcreatepoeder ken ik niet. Als dat minder zout bevat, is dat een hele mooie vervanger!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com