Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Met een prachtige vijgenboom in de tuin die jaarlijks garant staat voor een flinke vijgenoogst kunnen vijgenrecepten op KL natuurlijk niet uitblijven. Het zijn heerlijke snoepjes om zo uit het vuistje te eten, maar je kunt ze ook verwerken in gerechten. Na het maken van vijgenjam had ik de smaak te pakken en maakte ik deze vijgenchutney. Deze chutney heeft een goede zoet-zuurbalans en is lekker zacht van smaak. Echt een aanrader! Heerlijk om te serveren bij een kaasplankje. Het recept is van David Lebovitz en vond ik hier.
De chutney is na 2 dagen pas goed in smaak ontwikkeld. Bewaard op een koele, donkere plek blijft hij zeker enkele maanden goed. Na opening is hij beperkt houdbaar in de koelkast.
Voor ca. 3 potten à 300 ml
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Fruit de ui op laag tot middelhoog vuur tot hij zacht is. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de vijgen) en laat een minuut of tien zachtjes pruttelen.
Voeg dan de vijgen toe en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen, tot de vijgen zacht zijn en het geheel de dikte heeft van jam.
Giet de chutney in de potten en draai de deksel.
Verdeel je liefde