Vijgenchutney

Met een prachtige vijgenboom in de tuin die jaarlijks garant staat voor een flinke vijgenoogst kunnen vijgenrecepten op KL natuurlijk niet uitblijven. Het zijn heerlijke snoepjes om zo uit het vuistje te eten, maar je kunt ze ook verwerken in gerechten. Na het maken van vijgenjam had ik de smaak te pakken en maakte ik deze vijgenchutney. Deze chutney heeft een goede zoet-zuurbalans en is lekker zacht van smaak. Echt een aanrader! Heerlijk om te serveren bij een kaasplankje. Het recept is van David Lebovitz en vond ik hier.

De chutney is na 2 dagen pas goed in smaak ontwikkeld. Bewaard op een koele, donkere plek blijft hij zeker enkele maanden goed. Na opening is hij beperkt houdbaar in de koelkast. 

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Zomerrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Rachel

    Sinds wij tijdens een etentje bij een restaurant kennis hadden gemaakt met vijgenchutney, was het een uitdaging om dit zelf een keer te maken. Vandaag jou recept gevonden en gelijk de keuken in gegaan en inmiddels vijf potjes met homemade vijgenchutney kunnen maken.
    De chutney is heerlijk en mijn man heeft zitten smullen. Hartelijk dank voor dit recept!!

    1. Superleuk om te hore Rachel! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde