Appeltaart wafels

Dol op appeltaart bij de koffie? Ik wel! het liefst een grote punt met een flinke toef verse slagroom erbij. Maar in plaats van appeltaart kun je ook eens deze appeltaart wafels maken. Wij aten ze onlangs als ontbijt, maar ze smaken net zo lekker bij de koffie! 

Dit is een supermakkelijk recept. De blokjes appel met boerenjongens, suiker en kaneel serveer je op de warme wafels. Natuurlijk mag ook hier de toef slagroom niet ontbreken! Indien gewenst kun je de appel ook even kort aanbakken in een klontje roomboter met kaneel en op het laatste moment wat (vanille)suiker of honing toevoegen om de appel te karameliseren. Dat is iets meer werk, maar ook erg lekker!

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Herfstrecepten, Hollandse recepten, Ontbijt

Ingrediënten

  • 2 wafels (gemaakt met dit recept)
  • 1/2 friszoete appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el boerenjongens, uitgelekt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl (vanille)suiker
  • Een dot lobbig geslagen slagroom om erbij te serveren

 

Bereiding

Maak het wafelbeslag en bak de wafels. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes. Bestrooi de appel met de boerenjongens, kaneel en (vanille)suiker en hussel om.

Serveer de warme wafels direct met de appeltaartvulling en een flinke toef slagroom!

Appeltaart wafels

Appeltaart wafels

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin