Wrap met vissticks en wortelsalade

Deze wrap met krokante vissticks en zoetzure wortelsalade is niet alleen erg lekker, maar ook heel makkelijk om te maken. Het frisse yoghurtsausje maakt het smulfeest compleet!

Ben je niet zo dol op vissticks, dan kun je deze wrap ook maken met een krokante kipschnitzel. Vervang het yoghurtsausje dan door een honing-mosterdsausje (zie onderstaande tip!). 

Serveer als lunch voor 2 personen, of als hoofdgerecht voor 1 persoon.

Menu, Visrecepten, Slank, Snel, Budget, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 middelgrote tortillawraps
  • 1 winterpeen
  • 6 vissticks (Gekocht, of zelfgemaakt. Zie onderstaande tip!)
  • 1 el sushi-azijn (ik gebruik altijd het merk Otafuku van de toko, die is erg lekker! Eventueel kun je ook zoetzuur augurkennat gebruiken)
  • 1/3 stuk komkommer, in plakjes
  • 4 grote slablaadjes (van krop- of ijsbergsla)
  • Bakboter of olie om in te bakken

Yoghurtsausje

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el limoensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt

 

 

Zelf vissticks maken? Snijd 2 stuks stevige visfilets (bijv. kabeljauw, koolvis, pangasius) in lange repen. Kruid ze rondom met zout, peper en gedroogde dille. Wentel ze een voor een door losgeklopt ei, bloem en paneermeel. Dan goudbruin en krokant bakken in de koekenpan in ruim boter.

Variatietip! In plaats van het yoghurtsausje kun je ook een honing-mosterdsausje maken. Roer hiervoor 2 el mayonaise los met 2 tl mosterd, 2 tl honing en lekker veel gedroogde dille. Niet zo slank als yoghurt, maar wel erg lekker!

Bereiding

  1. Schil de winterpeen rondom met de dunschiller, deze kan weg. Schil de rest van de winterpeen met de dunschiller in linten. Doe de wortellinten in een kom en hussel om met de sushi-azijn. Laat even marineren.
  2. Verwarm een koekenpan en laat heet worden. Rooster de tortillawraps aan beide kanten kort in een droge koekenpan. Verwarm niet te lang, dan worden ze krokant en kun je ze niet meer oprollen. Leg ze op een bord en dek af met folie.
  3. Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter of olie. Bak de vissticks op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. Roer voor het sausje de yoghurt los met het limoensap, de olijfolie, de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Besmeer de wraps met de yoghurtsaus en beleg met sla, komkommer, wortelsalade en vissticks. Druppel nog wat extra saus over de vissticks.
  6. Vouw de wraps dicht en serveer direct.

Wrap met vissticks en wortelsalade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin