Yoghurt panna cotta met frambozensaus

Dol op het Italiaanse dessert panna cotta, maar vind je het altijd zo zwaar op de maag vallen? Deze yoghurt panna cotta is een stuk lichter dan het origineel en is heerlijk fris van smaak. De frambozensaus is heel makkelijk om te maken en maakt het smulfeest compleet! Het perfecte toetje om jezelf en je gasten mee te verwennen.

Wereldgerecht, Seizoen, Italiaanse recepten, Dessert, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 400 g Griekse yoghurt
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 portie frambozensaus

Verder nodig

  • Fijne zeef
  • 4 dessertglaasjes

Bereiding

Stap 1.

Maak de frambozensaus. Dit kan al een dag van tevoren.

Stap 2.

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water, zorg dat ze helemaal onderstaan. Snijd de vanillepeul over de lengte doormidden en schraap de vanillemerg eruit. (De leeggeschraapte vanillepeul heb je voor dit recept niet meer nodig maar kun je toevoegen aan een pot suiker of gebruiken voor zelfgemaakte vanille-extract). Verhit een pannetje met de slagroom, suiker en vanillemerg. Roer tot de suiker is opgelost, maar laat de vloeistof niet koken. Giet de room door een fijne zeef in een kom en laat iets afkoelen.

Stap 3.

Knijp de gelatine uit en roer door het roommengsel. Laat nog 5 minuten afkoelen. Roer het roommengsel door de yoghurt en roer het citroensap erdoor. Verdeel de yoghurtroom over 4 glaasjes en zet minimaal 2 uur tot maximaal een hele nacht in de koelkast om op te stijven.

Stap 4.

Schenk voor serveren de frambozensaus over de panna cotta en garneer eventueel met een verse framboos en een blaadje munt.

Yoghurt panna cotta met frambozensaus

Yoghurt panna cotta met frambozensaus

Yoghurt panna cotta met frambozensaus

Yoghurt panna cotta met frambozensaus

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin