Frambozensaus

Deze frambozensaus maak je heel makkelijk in minder dan 15 minuten. Hij is onmisbaar bij de New York cheesecake en panna cotta, maar ook lekker over het vanille-ijs, door de yoghurt, of zelfs over de poffertjes! Omdat de saus gepureerd en gezeefd wordt gebruik ik het liefst diepvriesframbozen. Alleen de smaak en kleur blijft behouden , dus zonde om daar (duurdere) verse frambozen voor te gebruiken. Gebruik die liever om zo van te snoepen of voor garnering.

Basisrecepten, Seizoen, Gebak, Dessert, Zomerrecepten, Zoete keuken, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g diepvriesframbozen
  • 40 g geleisuiker (fijne kristalsuiker kan ook, maar dan wordt de saus iets dunner)
  • 1 el water

Bereiding

Doe de frambozen, suiker en het water in een magnetronbestendige schaal en zet afgedekt 4 minuten in de magnetron. Of verwarm enkele minuten op hoog vuur in een pannetje op het vuur, tot de frambozen zacht zijn en het sap is vrijgekomen. Druk de frambozen door een fijne zeef en vang de frambozensaus op. Laat afkoelen en bewaar daarna in de koelkast.

Frambozensaus

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin