Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipepertje, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • Stukje gemberwortel ca. 1 cm, geschild en fijngeraspt
  • 650 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • Optioneel een scheutje room of kokosmelk
  • Olijfolie

Optioneel voor garnering

  • Platte peterselie, fijngehakt
  • Chiliolie

 

Bereiding

Verhit een kookpan met een scheutje olie en voeg de ui, knoflook, chilipeper (hoeveelheid naar eigen smaak) en gember toe. Fruit op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg de zoete aardappel en gewone aardappel toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep circa 15 minuten zachtjes pruttelen of tot de groenten zacht zijn.

Pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep indien gewenst extra romig met een scheutje room of kokosmelk en warm nog even door. Schep de soep in kommen en garneer indien gewenst met wat fijngehakte peterselie en een drupje chiliolie.

Zoete aardappelsoep

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin