Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham

Gesponsord — Bij het zien en proeven van deze kleurrijke zomersalade waan ik me direct in Italië. De zoete perzik, zachte mozzarella, sappige tomaat en zoutige parmaham zijn een match made in heaven!

Serveer deze salade als lunch, voorgerecht, of met wat knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood erbij als avondvullend hoofdgerecht.

Campingrecepten, Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Lunch, Salades, Seizoen, Slank, Snel, Thema recepten, Wereldgerecht, Zomerrecepten

Ingrediënten

  • 4 à 5 trostomaten
  • 4 eetrijpe perziken
  • 1 little gem
  • 75 g rucola
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 200 g mozzarella
  • 140 g parmaham
  • Extra vierge olijfolie
  • Rode balsamico azijn
  • Stokbrood of ciabatta om erbij te serveren

Bereiding

Haal de blaadjes van de little gem los, was ze en dep ze droog. Scheur of snijd de sla iets kleiner. Snijd de tomaten in plakken en de perziken in partjes. Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de sla over 4 borden en beleg met de overige ingrediënten. Besprenkel de salade met olijfolie en wat balsamico azijn.

Serveer met knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Vleeschwaar.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com