Preischotel ham kaas

Preischotel ham kaas
Voor dit gerecht liet ik me inspireren door de preirolletjes met ham en kaas uit de oven. Ik ben dol op dat gerecht, maar ben me er van bewust dat niet iedereen een oven heeft of die gebruikt. Deze vereenvoudigde variant maak je gewoon op het gasfornuis. Zo kan iedereen ervan genieten! Serveer deze preischotel met gekookte rijst, pasta of aardappelen.

Hoofdgerecht voor 4 personen — 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene gedeelte, grondig gewassen en fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 g pompoenblokjes
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g beenham, in smalle reepjes gesneden
  • 2/3 kippen- of groentebouillontablet (voor de vegetarische variant)
  • 2 el bloem
  • 1 el mosterd
  • 50 ml slagroom
  • Vloeibare bakboter

Bereiding
Verhit een hapjespan met een flinke kneep bakboter en fruit op laag vuur de ui, prei en pompoen zacht. Strooi de bloem erover en bak al roerend circa een minuutje mee om te garen.  (Voeg indien nodig een extra kneepje bakboter toe als het mengsel te droog is.) Verkruimel de bouillontablet erover en voeg al roerend met een garde 0,5 liter water toe. Blijf net zolang roeren totdat je een gladde saus hebt. Laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de mosterd, slagroom, ham en kaas door de saus en laat nog een minuut zachtjes pruttelen.

Serveer met gekookte rijst of pasta.

Preischotel ham kaas

Eet smakelijk!

Comments

  1. Mooi weer een ander recept voor pompoen. Ik had nog een gedeelte over van een grote flespompoen en dit recept kwam als geroepen. Lekker hoor ik heb 4 ons pompoen gebruikt en voor de rest het recept gevolgd. We hebben weer lekker gegeten met ons drieën.

Speak Your Mind

*