Vissalon met remouladesaus

Vissalon met remouladesaus

Het moest er eens van komen.

Na de populaire kapsalon en kipsalon is het nu tijd voor de vissalon! En o jongens, dit is denk ik mijn nieuwe favoriet! Niet alleen is hij makkelijker en sneller te maken dan zijn voorgangers, maar geserveerd met mijn zelfgemaakte remouladesaus staat deze vissalon garant voor een zinnenprikkelend VerrukGeluk-moment!

Snel maken dus! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Hoofdgerecht voor 3 personen — 15 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g visfilet naar keuze
  • 100 g garnalen
  • 1 tl oregano
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • Olijfolie
  • 100 g geraspte kaas
  • Zout en peper uit de molen

Voor de salade

  • IJsbergsla, in reepjes gesneden
  • Tomaat, kleingesneden
  • Komkommer, kleingesneden
  • Rode ui, in smalle plakjes gesneden
  • 2 eieren (optioneel), hardgekookt en in plakjes
  • Remouladesaus om erbij te serveren (deze zelfgemaakte variant is een aanrader)

Vissalon met remouladesaus

Verder nodig
Koekenpan, ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie. Maak de remouladesaus.

Snijd de visfilet in middelgrote stukken en hussel samen met de garnalen om met de oregano, een kneep citroensap, een scheut olijfolie, en wat versgemalen peper. Laat even marineren.

Bak ondertussen de krieltjes met paprikapoeder in een koekenpan met boter of olie gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de krieltjes in de ovenschaal. Verdeel de gemarineerde vis eroverheen. Bestrooi met wat zout. Verdeel de geraspte kaas erover.

Bak circa 8 minuten (de oventijd is mede afhankelijk van de grootte en dikte van de vis) in de oven, of totdat de kaas gesmolten en de vis net gaar is.

Vissalon met remouladesaus

Verdeel voor serveren de ingrediënten voor de salade over de vissalon en serveer met de remouladesaus.

Vissalon met remouladesaus

Eet smakelijk!

Comments

  1. Miranda Mulder says:

    Hij was heerlijk

  2. koos pieters says:

    Het was heerlijk. Echt genoten ook van de remouladesaus

  3. corry says:

    Wij zijn dol op je recepten en kijken er iedere week weer naar uit….TOP

  4. michiel says:

    Er staat in het recept niet wat je met de garnalen moet maar ik neem aan met de stuken vis laten marineren?? Michiel

  5. Ronald says:

    Ziet er weer lekker uit! Gaan we zeker binnenkort eens proberen.

    PS
    De link naar de Remouladesaus werkt overigens (nog) niet

Speak Your Mind

*