Remouladesaus

Remouladesaus

Ik maakte deze remouladesaus onlangs om te serveren bij mijn vissalon (een slanke variant op de kapsalon waarvan ik het recept snel met je ga delen). Ik was zo blij verrast door de smaak dat ik besloot hem een eigen plekje op KeukenLiefde te geven.

Zelfgemaakte remouladesaus is honderd keer lekkerder als de kant-en-klaar variant uit een flesje en mag niet ontbreken bij een gebakken visje, kibbeling, mijn vissalon, of gebruik hem als aanmaaksaus voor een lekkere salade (met knolselderij!). Smullen maar!

Bij gebrek aan verse kruiden voegde ik gedroogde kruiden in dit recept toe. Heerlijk, maar mocht je verse kruiden in huis hebben dan zou ik die gebruiken: vers is altijd lekkerder! Ook gebruik ik ansjovisfilet. Doordat ik hem heel fijn prak, lost hij volledig op in de saus en geeft hij alleen zijn smaak af. Mensen die niet weten dat er ansjovis in de saus zit, zullen het niet proeven. Gaan je nekharen overeind staan van ansjovis? Laat dan lekker achterwege. Ook zonder smaakt de saus fantastisch. Maar anders zou ik hem zeker toevoegen. Wat mij betreft is die kleine ansjovis hét geheime ingrediënt van de lekkerste remouladesaus!

Ingrediënten

  • 3 flinke el mayonaise
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • 1 augurk, fijngehakt
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl peterselie (gedroogd of vers)
  • 1 tl bieslook (gedroogd of vers)
  • 1 ansjovisfilet op olie, fijngeprakt

Bereiding
Roer alle ingrediënten door elkaar en serveer in een mooi schaaltje.

Remouladesaus-1014

Enjoy!

Remouladesaus Remouladesaus

Comments

  1. Remouladesaus, heerlijk! Ga ik snel proberen.

Speak Your Mind

*